سادات اخوی درباره شعر فاخر عاشورایی گفت: روزگاری شعر مذهبی و عاشورایی پشت سر علما و مراجع حرکت میکرد. در آن ایام هم شعر درونمایههای قوی داشت و هم در مسیر ترویج فرهنگ عاشورا حرکت میکرد؛ یعنی هم خیال شاعر از سرودهاش آسوده بود و هم مخاطب میدانست که شعر مورد تأیید میشنود یا میخواند اما مشکل از زمانی شروع شد که نقش عالم کمرنگ و نقش شاعر پررنگ شد و شعر عاشورایی تبدیل شد به شعر عاطفی صرف.
وی درباره تأثیرگذاری شعر مذهبی در عصر حاضر گفت: در سدههای گذشته سالها طول میکشید شاعرانی چون کسایی مرو زی شاهد میزان اثرگذاری اشعارشان در جامعه باشند اما در عصر حاضر که عصر رسانه و دنیای مجازی است، سرعت دریافت و بازخورد اثر ادبی به ثانیه رسانده است.
وی افزود: فضای امروز ظرفیت طرح شدن موضوعات و نظرات مختلف را فراهم میکند. بنابراین شاعری که مطلب خود را در فضای وب قرار میدهد در لحظه میتواند نظرات و دیدگاههای پیرامون آن را ببیند.
این شاعر عنوان کرد: فضای مجازی امروز در شکلگیری آثار شاعر و سبک او نیز اثرگذار است. در چنین وضعیتی تنها شاعرانی که دارای پشتوانه غنی و باورهای عمیق فکری هستند، میتوانند همچنان اثرگذار باشند و جریانسازی کنند. این مساله مسئولیت شاعران مذهبی را سنگینتر میکند و دقت نظر بیشتری را از سوی آنها میطلبد.
مشروح این گفتوگو منتشر خواهد شد.
نظر شما