شارکوزی سخنانش را در این نشست به محتوای کتاب در دست تالیفش با عنوان «مطالعات نوین نزاری» اختصاص داد و نکاتی مهم درباره این کتاب ارائه کرد.
به گفته شارکوزی، این کتاب که به زبان انگلیسی قرار است از سوی «موسسه مطالعات اسماعیلی لندن» به زودی چاپ شود، در شش فصل به نکاتی درباره حکومت نزاریهای اسماعیلی پرداخته و با دیدی تاریخی به روابط سیاسی، تجاری، بازرگانی و اقتصادی آنها براساس منابع تاریخی و همچنین کتابهای غیرتاریخی نگاشته شده و تحقیقی نوین در این زمینه به شمار میرود.
این ایرانشناس پس از توضیحاتی درباره محتوای این کتاب، به نکاتی چند درباره حکومت نزاریها در دورانهای مختلف از تشکیل تا سقوط آنها پرداخت و گفت: همکاری و ائتلاف نزاریها با باوندیان (حکومت محلی 12 امامی در شمال ایران) در دوران حکومت سلجوقیان، اعلام قیام حسن دوم در سال 1164 میلادی و همکاری و ائتلاف نزاریها با مغولان در دوره حسن سوم (حسن نومسلمان) مهمترین نکاتی هستند که طی تحقیقات در این زمینه بدانها دست یافتم.
شاکوزی در این کتاب، دوره 160 ساله حکومت نزاریها را از دوره حسن صباح تا فروپاشی الموت به دست مغولان مورد بررسی قرار داده و هدف وی در این پروژه، نشاندادن ارتباطات تاریخی نزاریها در شمال ایران به عنوان یکی از حکومتهای محلی بوده است.
این پژوهشگر و ایرانشناس گفت: باستانشناسی و سکهشناسی منابعی است که از اطلاعات آنها در تدوین کتاب استفاده کردهام. علاوه بر این منابع، در این کتاب سعی بر آن بوده است تا از منابع جدید و منابعی که تا به حال چندان مورد توجه نبودهاند، بهرهگیری و بر اطلاعات تاریخی این دوره افزوده شود.
گزارش تکمیلی این نشست منتشر میشود.
نظر شما