موضوع هفتمين دوره آموزشی-پژوهشی اندیشه ایرانشهر(نگاهی سیستمی به تاریخ اجتماعی معاصر ایران) نخستين نسل از متفكران متجد نام دارد. این طرح پژوهشی در قالب مقاله یا کتاب منتشر خواهد شد.
هفتمين گام از اين دورههای آموزشی با عنوان «نخستين نسل از متفكران متجد»، شامل چهار نشست با سرفصلهاي «میرزا ملکم خان و فراموشخانه»، «آخوندزاده و دینستیزی»، «میرزاآقاخان کرمانی و ناسیونالیسم» و «طالبوف و ادبیات» خواهد بود.
دورههای آموزشی اندیشه ایرانشهری در قالب گامهایی یک ماهه (چهار نشست) و پیاپی برگزار خواهند شد. نگاه سیستمی که روششناسیِ حاکم بر همه آثار و پژوهشهای استاد مدرس این دوره است، به مخاطب این امکان را میدهد تا تمامی رخدادهای حوزه تمدنی ایران زمین را در بستری منسجم درک کند و با پرهیز از سیاستزدگی رایج در تاریخنگاری عامیانه، به لایههای ژرفتری همچون بافت جمعیتی، زبانی، فرهنگی و معناییِ تاریخ معاصر ایران زمین دست یابد.
دورههای آموزشی اندیشه ایرانشهری در هر دوره به صورت نشستهای پژوهشی برگزار میشود و دانشجویان میتوانند برای بر عهده گرفتن طرحهای پژوهشی داوطلب شوند تا نتایج کارشان در قالب مقاله یا کتاب منتشر شود.
علاقهمندان میتوانند پیش از شرکت در جلسه برای آشنایی بیشتر با کتابها و پژوهشهای شروين وكيلي در زمينه بازخوانی تاریخ و هویت ایران زمین کتابها را در پایگاه اینترنتی http://soshians.ir مرور کنند.
نخستین نشست این دوره يکشنبه 11 آبانماه، ساعت 18 تا 20 در مرکز آموزشی علمی-کاربردی فرهنگ و هنر (واحد ۴۶) واقع در میدان انقلاب، خیابان جمالزاده شمالی، کوچه شهید محمد بزمه، پلاک ۲، طبقه ۲، کلاس شماره ۲۰۲ برگزار خواهد شد.
بازخواني و نقد و بررسی مثنوی معنوی
نقد و بررسی مثنوی مولوی به سرپرستي موسسه فرهنگي-هنري خورشيد با سخنرانی دكتر اميرحسين ماحوزي برگزار خواهد شد. این دورههاي آموزشي به بررسی مشهورترين دفتر عرفاني مولوي بلخي؛ این اثر سترگ ادبی میپردازد.
نخستين نشست از دوازده نشست گام نخست اين دورههاي آموزشي شنبه 26 مهر برگزار شد و نشست دوم سوم آبانماه برپا خواهد شد.
بازخواني مثنوی معنوی از ساعت 18 تا 20، در موسسه کانون معماران معاصر ایران، به نشانی شهرک غرب (قدس)، روبهروی مرکز خرید میلاد نور، خیابان حسن سیف، کوچه دوم، شماره 7 برگزار خواهد شد.
نظر شما