به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین هشتمین همایش سالانه و نخستین جشنواره فرهنگی و ورزشی نخبگان جوان، صبح امروز سهشنبه (29 مهرماه) با حضور حجتالاسلام دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، دکتر علی نجفی، سرپرست وزارت علوم و برخی روسای دانشگاهها در سالن اجلاس سران برگزار شد.
نخبهپروری ملت و سرزمین ایران، سخنی درست است
روحانی در جمع نخبگان جوان کشور اظهار کرد: جمع نخبگان برای همه ما امیدبخش و امیدآفرین است. هر ملتی برای رسیدن به قلههای آرزوها و حتی رویاهای خود میتواند به نخبگان جوان امیدوار باشد. هدف ما اعم از نخبگان و مردم عادی رسیدن به قدرت ملی، ثروت ملی و منزلت است.
وی افزود: استعداد و هوش برتر، به تنهایی ما را به هدف نمیرساند، هوش برتر توام با جهاد و تلاش و از خودگذشتگی و شهامت، ما را به سرمنزل مقصود خواهد رساند. نخبهای که دارای شهامت در اظهارنظر و مطرح کردن طرح خود به دلیل احتمال شکست را ندارد، در بسیاری از زمینهها ناموفق خواهد بود.
فهم اشتباه، زمینهای برای حرکت نو خواهد شد
رئیسجمهوری تاکید کرد: چه اشکالی دارد که ایدهای را مطرح و در پایان پژوهش به اشتباه خود پی ببریم. فهم اشتباه زمینهای برای حرکت نو و گام نو خواهد شد. البته بنیاد ملی نخبگان و دولت باید خسارت اینگونه شهامت را از لحاظ مادی و معنوی جبران کند؛ بنابراین فرد نخبه، امکان ریسک پیدا میکند. اگر ایران را تنها مرکز طلای سیاه نمیدانند و مرکز خاکستری معرفی میکنند، درست است چراکه ایرانیان با مغز و استعداد و تلاش خود در گذشته و تاریخ توانستهاند بسیاری از مشکلات را از سر راه خود بردارند.
فقط علمدوستی کافی نیست
روحانی در ادامه گفت: همهچیز از خودباوری آغاز میشود، همه چیز از ایثار و فداکاری آغاز میشود. فقط علمدوستی کافی نیست، ما نیاز به میهندوستی، اخلاقگرایی و انساندوستی داریم.
رئیس دولت تدبیر و امید افزود: نخبگان بسیار عزیزند. آراء و نظرات آنها میتواند برای ما مسیر هدایت و گاه تصحیح راه باشد. نخبگی فقط در بحث علوم تجربی یا در حوزه فناوری نیست، بلکه در حوزه مدیریت، فرهنگ، ادب، ورزش و مسائل اجتماعی نیز نخبه موثر است.
لزوم روشن بودن اهداف و آرمانها برای ملت
وی اظهار کرد: گاه یک طرح خوب و دقیق، به اندازه دهها فناوری نو میتواند به یک کشور کمک کند. مسیری را آغاز کردهایم و طی میکنیم و برای طی این مسیر همان مقدار که علوم تجربی به کمک میآید، علوم انسانی را نیز باید به کمک بگیریم. اگر اهداف و آرمانها برای یک ملت در ابهام باشد و اگر نتوانیم در مسائل فرهنگی و اجتماعی توسعه پیدا کنیم، توسعه ما یکجانبه خواهد بود.
روحانی با اشاره به سفر اخیر هیات دولت به نیویورک ادامه داد: یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود که هر مهاجر به آمریکا، باری بر دوش دولت این کشور است، غیر از مهاجران ایرانی که باری از دوش دولت آمریکا برداشتهاند.
عشق به میهن مسیر را نشان میدهد
رئیسجمهوری افزود: البته برای ما افتخار است که ایرانی در هر کجا عزیز، سربلند و مورد احترام باشد، اما از سوی دیگر مایه تاسف است که دیگران این سرمایهها را بدون هزینه از دست ما بگیرند.
رئیس دولت یازدهم در ادامه با تاکید بر اهمیت عشق به میهن در پیشبرد اهداف کشور ادامه داد: عشق به میهن اسلامی و ایران بسیار کارگشاست و مسیر را نشان میدهد. از خودگذشتگی یعنی نخبهبودن. امروز اولویتهای زیادی داریم که دانشگاهها و معاونت علمی و فناوری باید به آنها بپردازند.
نخبهپروری با فساد سازگار نیست
روحانی با اشاره به احتمال خاتمه پرونده بورسیهها نیز گفت: امیدوارم در پایان این هفته و یا اوایل هفته آینده، گزارش موضوع بورسیهها به اطلاع همه ملت ایران برسد. این دولت برای مبارزه با فساد آماده است تا هزینههای آن را بپردازد، چراکه نخبهپروری با فساد سازگار نیست. فساد درخت کهنسالی است که نباید برای از بین بردن آن ناامید باشیم. با از بین رفتن درخت کهنسال فساد، زمان رشد نهال نخبگی خواهد رسید.
وی تاکید کرد: علم میوه اندیشه، اندیشه میوه جامعه آزاد بدون فساد و جامعه تلاشگر است. هدف نهایی همه ما اعم از نخبگان و سایر مردم، رسیدن به قدرت ملی، ثروت ملی و منزلت است. اگر مشکلات حل نشود، نخبگان در کنار مسئولان بار سنگینی بر دوش خواهند داشت.
منزلت، نیاز به تدبیر و علم دارد
رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: منزلت، نیاز به تدبیر و علم دارد. منزلت ملت ایران، باید به اندازه قدر و تاریخ ملت ایران باشد.
روحانی با اشاره به مسئولیت بنیاد ملی نخبگان در حوزه شناسایی نخبگان کشور اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان، بار سنگینی بر دوش دارد. این بنیاد باید نخبه را در هر کجا که هست، در روستا یا شهر بشناسد. مبادا که حق روستائیان نادیده گرفته شود. در شناسایی نخبگان بین اقوام مختلف ترک، لر، فارس، ترکمن، بلوچ و عرب همچنین بین مذاهب مختلف شیعه و سنی، زرتشتی و یهودی تفاوتی وجود ندارد. باید زمینه برای جذب نخبگان فراهم شود.
سهشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۹
نظر شما