یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۴
برپایی نشست تخصصی شعر آیینی در بجنورد با حضور شاعران تاجیک

نشست تخصصی شعر آیینی با حضور دارا نجات و رحمت نذری، شاعرانی از كشور تاجیكستان و كمال شفیعی مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی امور استان‌های حوزه هنری و مدیر حوزه هنری خراسان شمالی در سالن همایش سازمان جمعیت هلال احمر شهر بجنورد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از حوزه هنری، مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی امور استان‌های حوزه هنری در این نشست که روز گذشتة، 19 مهر برگزار شد، گفت: استفاده از كلمه آیین در شعر مناسب نیست. بهتر است به جای این كه بگوییم شعر آیینی از واژه شعر علوی یا شیعی استفاده شود زیرا آیین آداب و رسوم بر جا مانده از سنن است كه می‌تواند شامل آیین عزا یا عروسی و هر چیز دیگری باشد.

شفیعی اظهار کرد: شعر شیعی دربرگیرنده خصایص شیعیان است؛ بنابراین مهم است كه در آن چه آثاری خلق می‌شود.

وی درباره شعر سپید افزود: الزامات موجود در شعر سپید با درك زیبایی تناسب دارد و زمانی كه شعر سپید را می‌شنویم، تخیل ما دستخوش هیجان می‌شود.

وی عنصر خیال و حس زیباآفرینی را در شعر ضروری دانست و گفت: كار شاعر در سرودن شعر فقط توضیح و گزارش دادن نیست، بلكه باید هر چیز زیبایی را كه در درون خود دارد، بیان كند.

شفیعی شعر را پلی میان تنهایی و همراهی عنوان کرد و یادآور شد: شعر فضای شخصی‌نویسی شاعر نیست و باید كلیت شعر شاعرانه باشد.

وی با بیان این كه شعر تبیین است نه بیان، افزود: شعر القای یك فضای شعر است و در یك شعر نباید از یك درد گزارش داد.

مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی امور استان‌های حوزه هنری كشور تاکید كرد: شاعر باید مطالعه داشته باشد؛ زیرا با مطالعه می‌تواند فضا را كشف و زبان شعر را به خوبی بشناسد.

دارا نجات، شاعر تاجیك نیز در این نشست با بیان این كه از نظر هر تاجیكستانی حضرت علی(ع) مقام ویِِژه‌ای دارد، گفت: دوست داشتن و عشق ورزیدن به حضرت علی(ع) دوست داشتن باطنی است؛ به همین دلیل در همایش بین المللی باران غدیر در تهران شركت داشتیم.

وی با بیان این مطلب كه استان خراسان شمالی دارای شاعران برجسته‌ای است، خواستار نشست مشترك شاعران استان با شاعران تاجیسكتان شد.

 در این نشست هر یك از شاعران استان به شعرخوانی پرداختند و اشعار آنها توسط كمال شفیعی نقد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها