مجلس قربانی کردن اسماعیل(ع) بر دست ابراهیم نبی(ص) در دستنویسی از قصصالانبیاء در کتابخانه بایزید استانبول ترکیه نگهداری میشود.
نگاهی به كتابخانه عمومى بايزيد در استانبول
كتابخانه عمومى بايزيد استانبول، در بين دو ساختمان تاريخى در بخش قديمى استانبول قرار دارد؛ يكى از آن دو مجموعه تاريخى دانشگاه استانبول و ديگرى مسجد بايزيد و كتابفروشىهاى اطراف آن است. اين كتابخانه نه تنها به عنوان منبعى عظيم از مطالب و اسناد در همه زمينههاى تاريخى، خدماتى را در اختيار محققان قرار مىدهد بلکه در زمينههاى گوناگون فعاليتهاى فرهنگى نيز دارد.
كتابخانه عمومى بايزيد از مراكز وابسته به وزارت فرهنگ تركيه است و از جمله مراكز اوليهاى است كه توسط حكومت بنيانگذارى شده است. قبلاً كتابخانهها و مراكز آرشيوى از سوى نهادهاى خيريه بنيانگذارى مىشد. پس از تأسيس وزارت علوم در سال 1896 ميلادى مديريت اين نوع مؤسسات از وزارت اوقاف به وزارت علوم منتقل شد.
با آغاز عمليات گسترده در سيستم جديد مديريتى كتابخانه عمومى بايزيد، با اين انگيزه تأسيس شد كه كتابهايى كه در جاهاى دور، مساجد، مقبرهها و حومهها نگهدارى مىشدند و در معرض آسیب بودند، در يك جا گردآورى شود تا ضمن حفاظت آنها امكان دسترسى براى علاقهمندان فراهم آيد. با اين حال براساس منابع تاريخى انگيزه اصلى آن بود كه كتابخانهاى ملى را در استانبول بنيانگذارى شود.
همچنين گفته مىشود سلطان عبدالحميد دوم شخصاً علاقهمند بود كتابخانهاى به وجود آورد. سعيد پاشا وزيراعظم و مصطفى پاشا وزير علوم در تاريخ 1882 مجوز لازم حكومتى براى بازسازى قسمت آشپزخانه عمومى مجموعه مسجد بايزيد را كه در سال 1506ـ1501 بنا شده بود، به دست آورد. در زمان بازسازى قسمت قديمى كتابخانه كه امروز به عنوان سالن مطالعه مورد استفاده قرار مىگيرد، طبق سليقه آن روز هنرمندانه تزيين شده بود. كتابخانه با عنوان (كتابخانه عمومى عثمانى) در 24 جون 1884 براى بهرهگيرى مردم افتتاح شد و در سال 1962 با نام كنونى آن دوباره سازماندهى شد.
نظر شما