جمعه ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۵:۰۰
تازه‌های نشر معارف/ «عطر ملکوت»، «فردا مرا خواهید شناخت» و «تفسیر سوره‌های حمد، قدر، عصر، نصر و اخلاص»

«عطر ملکوت» نوشته حسن قدوسی‌زاده، «فردا مرا خواهید شناخت» اثر تازه یوسف غلامی و تلاش سید محمدرضا صفوی در «تفسیر سوره‌های حمد، قدر، عصر، نصر و اخلاص» سه کتابی هستند که به‌تازگی از سوی «نشر معارف» به چاپ رسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دفتر نشر معارف (وابسته به نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها)، کتاب «عطر ملکوت» نوشته حسن قدوسی‌زاده را به چاپ رسانده و دو اثر دیگر را نیز روانه بازار کرده است. چاپ اول کتاب‌های «فردا مرا خواهید شناخت» به قلم یوسف غلامی و «تفسیر سوره‌های حمد، قدر، عصر، نصر و اخلاص» نوشته سید محمدرضا صفوی از دیگر تازه‌های این انتشارات هستند که آشنایی کوتاهی با آنها خواهیم داشت.

در سایه‌سار اخلاق و عرفان بزرگان
«عطر ملکوت» دربرگیرنده گلچینی از توصیه‌های اخلاقی‌ـ‌عرفانی بزرگان علم و اخلاق است که در 195 حکایت کوتاه به بیان گوشه‌هایی از رفتار و منش اهل بیت، علما و سالکان طریق حق می‌پردازد. این کتاب، مشتمل بر موضوعات اخلاقی و عرفانی متنوعی است که دسترسی مخاطبان خود را به الگوها و اسوه‌های الهی از خلال گفتار و رفتار آنان فراهم می‌کند.

در یکی از پیام های اخلاقی این کتاب تحت عنوان «سه نوع دل» می‌خوانیم: «آیت‌الله تألهی همدانی می‌گوید: دل، سه نوع است: دلی که همه توجهش به دنیاست، دلی که همه توجهش به آخرت است و دلی که جز به خدا به هیچ چیز توجهی ندارد. دلی که تمام همّش متوجه دنیاست جز سختی و گرفتاری و بلا چیزی عایدش نشود و دلی که خود را متوجه آخرت نموده، نتیجه‌اش رسیدن به مقامات عالیه است. و اما دلی که هدفش وصال مولاست، هم دنیا دارد، هم آخرت و هم مولی.» (ص 98)

کتاب «عطر ملکوت» در 164 صفحه در شمارگان سه‌هزار نسخه به اهتمام حسن قدوسی‌زاده گردآوری شده و به بهای 45 هزار ریال به بازار آمده است.

پیامی از دیروز برای امروز و فردا
«فردا مرا خواهید شناخت» عنوان کتابی درباره مظلومیت علی (ع) در دوران سه زمامدار پیش از خود و نیز دوره حکمرانی اوست. این کتاب به طرح مسائل گوناگونی می‌پردازد؛ از جمله: وصف شکیبایی حضرت در 25 سال خانه‌نشینی، علت عدم قیام امام در برابر مخالفانش، دشواری‌های دوره خلافت او، عدم دوام و کوتاهی مدت حکومت حضرت علی (ع) و رسواسازی مدعیان حکومت اسلامی با روش سیاسی آن حضرت.

«فردا مرا خواهید شناخت»، گرچه با دیدگاهی انتقادی نوشته شده اما نثری سوکمندانه و اثرگذار نیز دارد.


در بخشی از این کتاب که ناظر به فساد اداری و حکومتی دوران پیش از حکومتداری امام علی (ع) است، شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه، این‌گونه شرح داده شده است: «با درگذشت حضرت محمد بن عبدالله (ص)، امتیازدهی به افراد با نفوذ و تهدید اشخاص ناآرام، یکی از مهم‌ترین ابزار سیاسی‌کاران قرار گرفت. در مدت 25 سال، شخصیتهای بانفوذ و انقلابی، در سایه امتیازات به دستآمده یا تهدیدهای جدی، از مخالفت با حکومت پرهیختند و هر کس کمترین خوش‌خدمتی به حکومت می‌کرد از فواید خدمت خود بهره می‌برد. همین امر، رضایت گروه زیادی را جلب و از خیزش آنان جلوگیری کرد. هرچه از عصر آن رسول برگزیده می‌گذشت، از آنجا که از سوی خلفا، کمترین کوششی برای رشد فکری، تربیتی و دینی توده‌های مسلمانان انجام نمی‌گرفت، مردم از اسلام اصیل، بیشتر فاصله می‌گرفتند و مال‌اندوزی و تن‌آسایی، ارزش‌های دینی را طعمه خویش می‌ساخت و مردم به دین جز به صورت ظاهر، بهایی نمی‌دادند.» (صص 49 ــ 50)

کتاب «فردا مرا خواهید شناخت»، بیستمین اثر یوسف غلامی است که در 111 صفحه به نگارش درآمده و پنج هزار نسخه از آن در نخستین چاپش به بهای 40 هزار ریال به مخاطبان عرصه شده است.

تفسیر پنج سوره از قرآن در یک اثر
شناسنامه، غرض، حقایق کلی و فضیلت سوره، در کنار ترجمه آیه به آیه و شرح و بیان آنها، محتوای کتاب «تفسیر سوره‌های حمد، قدر، عصر، نصر و اخلاص» را تشکیل می‌دهد. نثر روان، نسبتاً ساده و عامه‌فهم از جمله ویژگی‌های بارز این تفسیر است که نمونه‌ای از آن را در تفسیر آیه «و تواصوا بالحق» در سوره عصر شاهدیم: «و تواصوا بالحق»: حق، مقابل باطل است و هم عقاید و اندیشه‌های درست را شامل می‌شود و هم اعمال و گفتار راست و درست را. از سویی دیگر، عبارت «و تواصوا بالحق»، مطلق است؛ یعنی مقید نشده به اینکه توصیه در چه بعدی از ابعاد حق باشد؛ لذا فهمیدن حق، پیروی از حق، پشتیبانی از حق، برپایی حق و مانند اینها را شامل می‌شود. از زاویه‌ای دیگر، قیدی در مورد توصیه‌کننده، مطرح نشده است؛ پس همگان از هر قشر و صنف و از هر مقام و مرتبه‌ای که باشند، باید دیگران را به حق توصیه کنند. از بعدی دیگر در مورد توصیه‌شوندگان نیز قیدی مطرح نشده است؛ لذا همگان باید توصیه به حق شوند؛ هر چند به لحاظ مقام اجتماعی، از توصیه‌کننده، مرتبه‌ای بالاتر داشته باشند؛ مانند شاگرد و استاد، مرئوس و رئیس، عامه مردم و عالمان و صاحبان‌مناصب.» (صص 118 ــ 199)


«تفسیر سوره‌های حمد، قدر، عصر، نصر و اخلاص»، عنوان اثری تازه‌ از سید محمدرضا صفوی است که در 168 صفحه، دوهزار نسخه به بهای 42 هزار ریال برای نخستین بار به بازار تفاسیر قرآنی راه یافته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها