پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۵
اکلیلی: بی‌کتابی مثل شناور بودن در دریا بدون قایق است

حسن اکلیلی بازیگر و کارگردان معتقد است ابزار مدرن، مردم کشور ما را از مطالعه کتاب دور کرده است. همچنین او انسان بی کتاب را به شخصی تشبیه کرد که در دریا بدون قایق شناور باشد.

حسن اکلیلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ایبنا در پاسخ به این پرسش که چه باید کرد تا فرهنگ کتابخوانی را هرچه بیشتر در میان مردم جامعه گسترش داد؟ عنوان کرد: باید مقداری از خوراک‌های اضافه در زندگی خودمان را که غیر ضروری هستند کم کنیم. این خوراک‌های غیر مفید به جای این‌که جامعه ما را رو به جلو حرکت بدهند موجب شده‌اند جامعه ما را رو به عقب براند.

تلفن همراه به خوراکی نامناسب تبدیل شده است
این بازیگر معتقد است تلفن همراه یکی از این خوراک‌های نامناسب است که موجب شده کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگترهای جامعه به طرز وحشتناکی از آن استفاده نامناسب کنند. او می‌گوید: استفاده نامناسب از ابزار مدرن موجب شده است که همه ما فرصت کمتری برای مطالعه کتاب داشته باشیم یا بهتر است بگویم اصلاً فرصتی برای مطالعه کتاب نداشته باشیم، دلیل بالا بودن سرانه مطالعه در برخی کشورها این است که آنها با برنامه‌ریزی زندگی می‌کنند یعنی از هر چیز به جا و به صورت مفید استفاده می‌‌برند اما در کشور ما وقتی این ابزار مدرن وارد زندگی مردم شد، فرهنگ استفاده از آنها به مردم آموزش داده نشده است. به همین دلیل نیز استفاده بی جا از آنها ما را از اتفاق مهمی مثل کتاب خواندن دور کرده است.

روزی دو ساعت کتاب می‌خوانم
وی درباره میزان مطالعه خود گفت: من معمولاً روزانه دو ساعت مطالعه می‌کنم. کتاب‌هایی را که تازه منتشر شده است خوب یا بد می‌خوانم اما در این بین به خواندن کتاب‌های حوزه ادبیات نمایشی علاقه زیادی دارم، خواندن کتاب‌هایی که در رابطه با موقعیت‌ها و مکان‌های جغرافیایی و آداب و رسوم کشورهای مختلف هم نوشته شده‌اند برای من جذابیت زیادی دارد.

اکلیلی در پاسخ به این پرسش که از تازه‌های کتاب چگونه باخبر می‌شود؟ نیز گفت: من معمولاً اخبار فرهنگی را دنبال می‌کنم، همچنین دوستان نویسنده زیادی دارم که کتاب‌هایشان را به من هدیه می‌دهند و در این بین توصیه دوستان هم در خرید کتاب‌های مورد علاقه‌ام بی تأثیر نیست. نمایشگاه‌های کتابی هم که برگزار می‌شود فرصت بسیار خوبی برای تهیه کتاب است.

این بازیگر رابطه خوبی با کتاب‌های الکترونیک و دنیای مجازی ندارد. او در پاسخ به این پرسش که چقدر از مطالعات شما به حوزه تخصص کاری شما مربوط می‌شود؟ بیان کرد: در دوره ای که باید آموزش بازیگری و کارگردانی را می‌گذارندم این کتاب‌ها را خیلی مطالعه می‌کردم و الآن اگر بخواهم مطالعه ای هم در زمینه کاری خود داشته باشم بیشتر مرور کتاب‌هایی است که در گذشته آنها را خوانده‌ام.

وی با اشاره به گرانی کتاب گفت: خوشبختانه این گرانی مرا زیاد اذیت نمی‌کند اما کسانی هستند که به دلیل اوضاع معیشتی و اقتصادی خانواده ترجیح می‌دهند به جای خرید کتاب درآمد خود را صرف نیازهای دیگرشان بکنند. فکر می‌کنم دولت باید درباره این موضوع دست به کار شود و برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه دنبال راهکارهای اساسی باشد.

«سه جلد اسکندر» نام آخرین کتابی است که اکلیلی مطالعه آن را به پایان رسانده است. او در پاسخ به این پرسش که توصیه شما در رابطه با کتاب‌های جذاب و خواندنی، چیست؟ اظهار کرد: اگر بحث فرهنگ عموم باشد توصیه می‌کنم همه مردم به فرهنگ معین مراجعه کنند. متأسفانه الان در وضعیتی هستیم که مردم جامعه معنی خیلی از واژه‌ها و دستور زبان را نمی‌دانند و آنها را اشتباه به کار می‌برند همچنین کتاب‌های طنز و ضرب‌المثل‌ها را نیز به دوستان پیشنهاد می‌کنم.

اکلیلی دنیای بی کتاب را مثل شخصی دانست که در دریا بدون قایق شناور باشد، او گفت: کتاب خواندن راه نجات و رهایی از مشکلات را به ما می‌آموزد، چه خوب است که همه ما با این یار مهربان دوباره آشتی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها