به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (25 شهریور) در نشستی با اعضای کمیته هماهنگی ستاد حقوق بشر اظهار کرد: جنتی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید یکی از پرچمداران تبلیغ سبک زندگی اسلامی باشد گفت: این وزارتخانه در اجرای سیاستهای خود به موضوع تبلیغ سبک زندگی اسلامی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است، توجه ویژه دارد و یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی تبلیغ و ترویج سبک زندگی اسلامی در سطح جامعه است.
وی افزود: سال گذشته تعداد 66 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شد که از این تعداد بیش از نیمی از آنها چاپ نخست بوده است که حمایت و جهت دادن به این کتابها به ما در ایجاد گفتمان برتر در سطح بینالمللی کمک میکند زیرا کتاب میتواند به عنوان یک رسانه در ترویج فرهنگ و تمدن جوامع نقش موثر ایجاد کند.
تعریف کشور ایران از آزادی با تعاریف کشورهای غربی کاملاً متفاوت است؛ کلمه آزادی در کشور ما بر اساس آموزههای انبیاءالهی که حاملان پیام وحی بودهاند و همواره در تعلیمات خود بر تکامل معنویت انسانها تاکید داشتهاند، متمرکز است در حالی که در کشورهای غربی در آزادیهای خود بر ولنگاری و آزادیهای غیرمسئولانه تاکید میکنند.
وی با تاکید بر اصل 24 قانون مطبوعات مبنی بر آزادی بیان افزود: بر اساس این اصل مطبوعات و نشریات در نشر مطالب خود تا زمانی که مخل جامعه،حقوق عمومی و خلاف اسلام نباشد، آزادند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قانون مطبوعات ایران در چارچوب قانون اساسی تدوین شده است و بسیاری از آزادیها را که بر اساس رعایت موازین اسلامی و مصالح جامعه باشد تضمین میکند.
جنتی گفت: بر اساس قانون مطبوعات، هیچ مقام دولتی و غیردولتی نمیتواند برای درج یا حذف مطلبی نشریهای را تحت فشار قرار دهد زیرا همگان برای کسب اطلاعات و اخبار داخلی و خارجی آزادند.
وی ادامه داد: انتشار اخبار داخلی و خارجی با هدف آگاهی از اطلاعات عمومی و قانون دسترسی آزاد اطلاعات در دولت مطرح شده است که بر اساس آن تمامی افراد برای دسترسی به اطلاعات آزادند و مسئولان نیز موظفند اطلاعات را تا حدی که قانونی باشد و موجب ایجاد خدشه به نظام نشود در اختیار مخاطبان قرار دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود تعداد 6 هزار و 600 مجوز نشریه در کشور گفت: در طول یکسال فعالیت دولت یازدهم برای تعداد یک هزار و 300 نشریه مجوز نشر صادر شده است و به تمامی درخواستهایی که واجد شرایط باشند، پس از بررسی در هیات نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در بازه زمانی 2 تا 3 ماه مجوز فعالیت و نشر داده میشود.
وی افزود: در این دولت سعی شده است دخالتهای دولتی در انجام امور اجرایی کمرنگ شود و این امور را تا جایی که ممکن است به صنوف مربوطه از جمله ناشران، روزنامهنگاران و نهادهای مختلف واگذار کنیم.
عضو کابینه دولت یازدهم از تدوین لایحه نظام صنفی رسانه خبر داد و گفت: بر اساس این لایحه بسیاری از امور اجرایی صنف رسانه به خود آنها واگذار میشود.
جنتی با اشاره به اینکه در یکسال گذشته توقیف مطبوعات نسبت به گذشته کمتر شده است؛ ادامه داد: در مورد توقیف نشریات باید به مسایل انسانی و حقوق بشری بیشتر از مسایل دیگر توجه شود زیرا در بسیاری از این توقیفها خیلی از فعالان مطبوعات بیکار میشوند و این خلاف اخلاق انسانی است.
وی گفت: در دولت یازدهم سعی شده است آزادیها به طور کامل تامین شود و در عین حال این آزادیها مسئولانه و بر اساس قانون باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در اجرای قوانین نباید با برخی کج سلیقهگیها بهگونهای عمل کنیم که بهانه به دست دیگران از جمله کشورهای معاند و دشمن دهیم؛ زیرا این بهانهها چهره جمهوری اسلامی ایران را در جامعه بینالمللی خدشهدار میکند.
جنتی با تاکید بر اینکه قوانین کمیته تعیین مصادیق مجرمانه در کشورمان قوانین مترقی است، گفت: همه کسانی که در دنیا دم از حقوق بشر میزنند در کشور خود محدودیتهایی برای حفظ امنیت ملی کشورشان دارند و حاضرند برای حفظ آن هر کاری را انجام دهند اما حفظ امنیت ملی در دیگر کشورها را خلاف آزادی حقوق بشر میدانند و این تضادگوییهای آنها با عمل شان را نشان میدهد.
وی افزود: هیچ کشوری بر اساس مبانی اخلاقی و قانونی که برای خود تعریف کرده است، توهین به اخلاقیات و قوانین خود را برنمیتابد و با این اهانتها و نشر اکاذیب مقابله میکند و در کشور ایران هم اینچنین عمل میشود و با نشریاتی که به رئیس جمهوری و مقامات کشور توهین کنند یا به نشر اکاذیب بپردازند مقابله میشود.
جنتی با اشاره به گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی در کشورمان گفت: باید تدبیری بیندیشیم تا به جای فیلتر کردن برخی شبکه های اجتماعی به فکر ایجاد فرهنگ استفاده صحیح از آنها باشیم زیرا از بسیاری از شبکههای اجتماعی میتوانیم در نشر فرهنگ و تمدن کشورمان بهره ببریم.
وی افزود: در برخی موارد نیز لازم است به فکر تغییر روشهای گذشته باشیم و آنها را آسیبشناسی کنیم تا بتوانیم به اهداف خود که همان اعتلای فرهنگ کشورمان است، برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر شفافسازی در اطلاعرسانی ادامه داد: با اطلاعرسانی درست و دقیق میتوانیم بسیاری از بهانههای رسانههای خارجی را که دم از آزادی بیان میزنند بگیریم.
در این جلسه «محمد جواد لاریجانی» دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به برخی سوءاستفادههای کشورهای غربی با شعار حقوق بشر در مورد نحوه فعالیتهای این کشورها و نوع ادعاهای آنها درباره حمایت از حقوق بشر سخن گفت.
سهشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۲
نظر شما