پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
برخی حقایق شخصیت طالقانی مکتوم مانده/سخنرانی‌های سالروز رحلت طالقانی تکرار مکررات است

محمدحسین میرابوالقاسمی، نویسنده کتاب دوجلدی «طالقانی، فریادی در سکوت پرداخته» می‌گوید: پژوهشگران و نویسندگان حوزه تاریخ و سیاست خود معترفند که برخی از حقایق شخصیت آیت الله طالقانی، اسوه بزرگ، مکتوم مانده است.

محمدحسین میرابوالقاسمی، نویسنده کتاب «طالقانی، فریادی در سکوت پرداخته» در ارزیابی کتاب‌هایی که پس از رحلت آیت‌الله طالقانی منتشر شده به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: کتاب‌هایی که درباره طالقانی نوشته شده به خوبی منعکس‌کننده همه ویژگی‌های شخصیت سیاسی و مردمی وی نبوده است. برای نوشتن از طالقانی تحقیق جامعی لازم است، در حالی که این تحقیق درباره این شخصیت تاثیرگذار ایران پس از 35 سال انجام نشده است. 

وی ادامه داد: من درباره آیت‌الله طالقانی سه جلد کتاب دارم که پراکنده است. نخست دو جلد تحت عنوان «طالقانی، فریادی در سکوت» که از سوی انتشارات شرکت سهامی انتشار چاپ شده و به کودکی تا زمان ارتحال وی پرداخته و حاوی مطالبی است که هیچ نویسنده‌ای منعکس نکرده و چون من هم‌زادگاهی با طالقانی و 30 سال از نزدیک در محضرش بودم این کتاب را به نگارش درآوردم. یک جلد دیگر که سال‌ها بعد نوشتم به نام «طالقانی و دگرگونی تاریخ» بود که بیشتر به بعد چهره و حضور وی بعد از انقلاب می‌پردازد.
 
این نویسنده عنوان کرد: وی جنبه‌های شخصیتی مختلفی داشت، البته من کوچکتر از آن هستم که درباره این مبارز انقلابی قضاوت کنم اما در مجموع به جنبه‌های مردمی طالقانی اشاره نشده است، من شخصیت وی را یک شخصیت مردمی و حتی پررنگ‌تر از بخش سیاسی‌اش می‌دانم. وی کسی بود که با مردم زندگی می‌کرد و در کنار مردم بود و درد آنها را داشت. با فقیرترین افراد طالقان معاشرت می‌کرد. این مساله‌ای است که از شخصیت وی آن‌طور که باید و شایسته اوست بررسی نشده است. 

میرابوالقاسمی با انتقاد از روند برگزاری سالروز طالقانی و با تاکید به پرداختن مقدمه یک شخصیت سیاسی مذهبی بیان کرد: هر سال در سالروز رحلتش سخنانی گفته می‌شود که تکرار مکرارت است. نقل قول‌هایی از دوستان و اطرافیان که هر سال تکرار شده و می‌شود. اما آن چه گفته نشده پرداختن به آغاز جوانی اوست، زمانی که در نجف و قم ساکن بود. در این باره مطالبی به میان نیامده و وی را بیشتر از آغاز فعالیت سیاسی و مذهبی‌ تا زمان رحلتش بررسی می‌کنند. اما این شخصیت صاحب کلام و منبر بوده و آن موارد  بسیار مهم است. 

وی در ادامه افزود: طالقانی سال 1317 برای نخستین بار در بحبوبه قدرت رضاشاه و در زمان کشف حجاب به زندان رفت اما کسی این مطلب را تا کنون با تکیه بر جزئیات بیان نکرده است. وی فداییان اسلام را که از شاگردان برجسته‌اش بودند، بسیار حمایت کرد. با این همه خود پژوهشگران و نویسندگان اعتراف می‌کنند که برخی از حقایق شخصیت این اسوه بزرگ مکتوم مانده است. 

* در این باره بخوانید:
گفت‌وگوی «ایبنا» با داماد آیت‌الله درباره آثار و افکارش 
سخنان محمدرضا فقیه، مدیر انتشارات بنیاد شهید در مراسم رونمایی کتاب «طلایه‌دار بیداری» 
گزارش تصویری «طلایه‌دار بیداری» 
سخنان غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در همایش سالگرد آیت‌الله طالقانی 
سخنرانی مهدی طالقانی در سالگرد ابوذر زمان، 
سخنرانی سید محمدصادق قاضی طباطبائی، همرزم آیت‌الله طالقانی
معرفی کتاب «زندگی و شیوه قرآنی آیت‌الله سید محمود طالقانی»
معرفی کتابخانه آیت‌الله طالقانی، یادگار ارزشمند این عالم بزرگ 
گفت‌وگو با سید مهدی طالقانی، پسر آیت‌الله سید محمود طالقانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها