دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۰
روزی‌طلب: اگر تاریخ خود را ننویسی دیگران برایت می‌نویسند

«صخره سخت» عنوان کتابی است از محمدحسن روزی‌طلب که به بررسی پرونده‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران در خلال سال‌های 1357 تا 1359پرداخته است. این کتاب از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ دوم رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتاب «صخره سخت» تالیف محمدحسن روزی‌طلب که به بررسی پرونده‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران در خلال سال‌های 1357 تا 1359پرداخته است، در بهمن ماه سال گذشته رونمایی و روانه بازار نشر شد و در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب درصدر پرفروش‌های مرکز اسناد انقلاب اسلامی قرار گرفت و چاپ نخست آن به اتمام رسید.

نویسنده درباره این کتاب چنین می‌گوید: «از سال 1387 به طور جدی‌تری مطالعه تاریخ انقلاب را پیگیری كرده‌ام و مراجعه من به آرشیو مركز اسناد انقلاب اسلامی نوع كار مرا از روزنامه‌نگاری به تالیف كتاب تغییر داد و تركیب دو سبك سندنگاری و تاریخ‌شفاهی مرا در نوشتن كتاب یاری كرد و با 30 شخصیت به گفت‌وگو نشستم كه تا به آن زمان تن به مصاحبه نداده بودند.» 

وی در تبیین نام كتاب «صخره سخت» می‌گوید: «دلیل نام‌گذاری «صخره سخت» این بود كه انقلاب اسلامی مانند صخره‌ای سهمگینی در برابر موج‌ها مقاومت كرد و این مقاومت به دلیل رهبری امام و وحدت مردم بود و بعدها مقام معظم رهبری این تعبیر را در نخستین سخنرانی در مقام رهبری انقلاب به كار بردند.» 

نویسنده كتاب ادامه می‌دهد: «علت نوشتن كتاب این بود كه اگر تاریخ را ننویسی دیگران برایت تاریخ می‌نویسند و در این كتاب تلاش كردم عمق دشمنی‌ها و حجم یارگیری‌های گروه‌های ضد انقلاب را در اوایل انقلاب نشان دهم. در واقع مجموعه‌ پیش رو با نگاهی دقیق و ژرف‌كاوانه به دغدغه‌های انقلابی‌ها از فردای پیروزی انقلاب، درصدد ترسیم فضا و شرایط به وجود آمدن نهادهای امنیتی انقلاب و چگونگی عملكرد آنها در آن شرایط دشوار تاریخی است و ضمن آن به توضیح عملكرد احزاب، گروه‌ها و شخصیت‌ها در قبال تحولات مختلف سال‌های نخست پیروزی انقلاب پرداخته‌ام.»
 
«صخره سخت» در یازده گفتار تبیین شده است. دغدغه‌هایی که نهاد شدند، ارتشی که باید می‌ماند، نهاد پاسدار انقلاب، تنها حزب سیاسی-امنیتی جمهوری اسلامی، پدیده‌ای به نام محمدمنتظری، تناقض‌های گسترش طولی و عرضی، پدر طالقانی، اولین جاسوس، آمریکایی‌تر از آمریکایی‌ها، حرکت سینوسی و جدی‌ترین کودتا سرفصل‌های کتاب را تشکیل می‌دهند. 

چاپ دوم «صخره سخت» نوشته محمدحسن روزی‌طلب در یک‌هزار و 108 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای 37 هزار تومان از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها