جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱
از میلیون ها کتابی که درباره زبان فارسی نوشته شده بهره بگیرید و بر دانش خود از زبان فارسی بیفزایید

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک به دانش آموختگان زبان فارسی، از آنان دعوت کرد تا در سفرهای بعد، سایر شهرهای ایران را هم از نظر بگذرانند تا با بهره گیری از میلیون ها کتابی که درباره زبان فارسی در دوره های گذشته نوشته شده و در کتابخانه ها قرار دارد، بر دانش خود از ایران و زبان فارسی بیفزایند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز گذشته با حضور در آیین پایانی هشتاد و یکمین دوره دانش افزایی دانشجویان زبان فارسی که در بنیاد سعدی برگزار شد؛ گفت: زبان فارسی از دوران هخامنشیان تا به حال، اصالت خود را حفظ کرده است و در هر جا که نفوذ کرده، فرهنگ و تمدن ایرانی را هم انتقال داده است.

وی افزود: دولتمردان و اَشراف شبه قاره هند در 600 سال گذشته، به زبان فارسی تکلم می کردند. امروز هم در هند و پاکستان و بنگلادش، در بخش های مختلف و برخی دانشگاه ها، می توان شاهد رواج زبان فارسی بود که استادان، زبان فارسی را تدریس می کنند؛ سِرِّ آنکه این زبان، در طول هزاران سال اصالت خود را حفظ کرده به سبب فرهنگ و تمدن غنیِ ایران است.

جنتی ادامه داد: چهارده قرن قبل که اسلام از سرزمین عربستان شروع به گسترش کرد، به هر جا که رفت زبان عربی را در آنجا حاکم کرد اما در ایران با آنکه دین اسلام پذیرفته شد ولی زبان تغییری نکرد. گرچه واژه هایی از عربی دیده می شود اما همین هم بر غنای آن افزوده است.

وی با اشاره به ادبا و شعرای و دانشمندانی که در طول تاریخ به حفظ و پاسداری از این زبان همت گماردند، افزود: «فردوسی، رودکی، مولوی، حافظ، سعدی و بسیاری دیگر، هر یک به نحوی در حفاظت و حراست از زبان فارسی نقش عمده و موثری داشتند. امروزه هم فرهنگستان زبان و ادب فارسی همین نقش را بر عهده دارد و ما سعی داریم ضمن پذیرش علاقه مندان از سایر کشورها، در حفظ اصالت زبان فارسی بکوشیم.

ریشه های انسان دوستانه در زبان فارسی موج می زند
در ادامه این مراسم رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: آموختن هر زبانی، به منزله باز شدن دنیایی تازه برای آدمی است و فارسی زبانی است که هزار سال پیش، شاعر بزرگی به نام فردوسی بزرگترین اثر حماسی جهان را در این زبان به وجود آورد و شگفت آنکه امروز مردم کوچه و بازار، شعرِ هزار سال پیشِ فردوسی را می خوانند و می فهمند و از آن لذت می برند.

«غلامعلی حداد عادل» با ذکر آنکه فرهنگ ایرانی، فرهنگ خداپرستی است و مردم آن همیشه دیندار بوده اند، اظهار داشت: ریشه های انسان دوستانه در زبان فارسی موج می زند. این اندیشه ها از دیرباز در این زبان وجود داشته و حتی دیگر ملت ها را هم به سوی خود جذب کرده است. زبان فارسی چندین قرن بر شبه قاره هند حکومت کرد و بسیاری از مناطق آسیا را دربر گرفته بود.

وی افزود: فایده آموختن زبان فارسی، فقط گذشته ایران نیست. ایران امروز، کشوری بزرگ، بانشاط، باثبات و دارای امنیت و رو به پیشرفت است و علاقه‌مندان به آموختن زبان فارسی می توانند با مردمِ امروزِ ایران ارتباط برقرار کنند.

در این مراسم «ابوذر ابراهیمی ترکمان» رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «امیررضا وکیلی فرد» مسئول برگزاری هشتاد و یکمین دوره دانش افزایی زبان فارسی ، «سید محمدرضا دربندی» معاون امور بین الملل بنیاد سعدی و جمعی از اصحاب فرهنگ حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط