به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از عشق، تا هدایت عشق از سوی ایمان به سمت ازدواج، و تشکیل خانواده و چگونگی زندگی خانوادگی تا کهنسالی و بازنشستگی، موضوع دو کتاب نو انتشاری هستند که دیدگاه اسلام را در این روند بیان میکنند. در ادامه نگاهی کوتاه داریم به این دو کتاب.
«عشق و عفت»
«عشق و عفت» نوشته حجتالاسلام مهدی احدی با موضوع تمایز میان عشق و شهوت و نقش ایمان و عفت در این میان، روانه بازار نشر شده است.
در بخشی از كتاب «عشق و عفت» میخوانیم: «عشق از لحاظ كيفيت و هدف با شهوت جنسي متفاوت است؛ از نظر كيفيت، عشق تؤام با فداكاري است، از خود گذشتگي ميدهد، سوز و گداز دارد، هشداردهنده است؛ هم آدم را فداكار ميكند و هم او را عاشق از خود گذشته ميكند. اما از نظر هدف، عشق متصل به صفات كماليه خداست. منتهااليه عشق معشوق است؛ معشوقي كه مجموعه خصلتها و كمالات را دارد. پس هدف همان ضمير «اليهراجعون» است.»
نويسنده كتاب ابتدا فرق بين عشق و شهوت را تببين كرده و در ادامه، شهوت را مانع آرامش و ازدواج را راه نجات از شهوت از سوي اسلام دانسته است.
تبیین رابطه عشق و ایمان یکی دیگر از خصوصیات کتاب است و سعی مؤلف در شرح دیدگاه اسلام در این باره خواندنی و جذاب بهویژه براي قشر جوان است. همچنین پس از آفتشناسی بیعفتی در آخرالزمان، راه حلهای اسلام برای پاکدامنی یکی از مهمترین ویژگیهای کتاب به شمار میرود.
کتاب «عشق و عفت» برگرفته از يكي از آثار دیگر حجتالاسلام مهدی احدي به نام «توازن عملي» است كه به دليل استقبال مخاطبان از اين موضوع به صورت مستقل چاپ شده است.
نشر «سید جمالالدین اسدآبادی» چاپ نخست کتاب «عشق و عفت» را در 76 صفحه جیبی با شمارگان 2000 نسخه به بهای 30 هزار ریال منتشر کرده است.
«فرهنگ خانواده: بايدها و نبايدهاي زندگي خانوادگي»
کتاب «فرهنگ خانواده: بايدها و نبايدهاي زندگي خانوادگي» اثر حجتالاسلام علی اکبر مظاهری در سال جاری توسط انتشارات نورالزهرا منتشر شده است.
کتاب «فرهنگ خانواده» در سه بخش و سی فصل سامان یافته است. فصل نخست کتاب درباره «بایدهای زندگی خانوادگی» است و شامل عناوینی مانند ضرورتها، مهارتها، آموزشها و ... در هجده فصل استد. بخش دوم درباره «نبایدهای زندگی خانوادگی» است و آفتها و آسیبها در هشت فصل آن آمده است. بخش سوم نیز درباره دوره «کمال» است و شامل چهار فصل درباره مسائل سالخوردگی و بازنشستگی ميشود.
در سراسر اثر مطالبی با عنوان «از زبان مشاور» ذکر شده که از مفیدترین مطالب کتاب است. در بخش پایانی کتاب نیز «کتابنامه فرهنگ خانواده» آورده شده است. در این بخش از منابعی مانند قرآن کریم، نهجالبلاغه، نهجالفصاحه، بحارالانوار، تفسیر نمونه، الجامع الصغیر، اقبال الاعمال و بیش از دهها کتاب دینی دیگر نام برده شده است.
همچنين نویسنده در همين بخش به معرفی برخی از کتابهایی پرداخته است که مخاطب برای بهبود زندگی و خانواده خویش میتواند آنها را مطالعه کند. به طور مثال در این بخش از آثار شهید مطهری ــ مانند: نظام حقوق زن در اسلام، مساله حجاب، اخلاق جنسی و تعلیم و تربیت در اسلام ــ یاد شده است.
نویسنده کتاب پیش از این نیز آثاری مانند از ژرفای حج، شیوه شهریاری (ترجمه و توضیح پیامهای حکومتی و مدیریتی امیرمومنان (ع) به مالک اشتر)، این گونه زندگی کنیم (ترجمه و توضیح نامه امیرالمومنین به امام حسن (ع))، نهجالبلاغه پارسی، نبرد بیبرنده و آداب عشقورزی را منتشر کرده است.
کتاب «فرهنگ خانواده: بايدها و نبايدهاي زندگي خانوادگي» با شمارگان هزار و 500 نسخه در 528 صفحه به بهای 22 هزار تومان از سوی نشر نورالزهرا روانه بازار نشر شده است.
جمعه ۲۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۰
نظر شما