دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۸
مجلد نخست دانشنامه امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از رونمایی مجلد نخست دانشنامه امام رضا (ع) در دهه کرامت خبر داد و گفت: این دانشنامه با همکاری بنیاد امام رضا (ع) و در 2هزار مدخل تولید شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری یحیی طالبیان، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به مناسبت هفته دولت صبح امروز (4 شهریور) به همراه رونمایی از طرح پیمایش ملی سنجش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان (موج سوم) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد. 

طالبیان طی سخنانی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه با پشتوانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می‌کند و ساختار آن به صورت یک وزارتخانه اداره می‌شود و 3 پژوهشکده در تهران و دو پژوهشکده در قم و اصفهان دارد.
 
به گفته این مقام مسئول طی یک سال اخیر و در دولت تدبیر و امید از شهریور ماه سال گذشته تا شهریور ماه امسال 58 طرح پژوهشی خاتمه‌یافته، 75 طرح پژوهشی در دست اجرا، 15 ترجمه پایان یافته و حمایت از 8 پایان نامه علمی و چاپ 40 طرح پژوهشی در پژوهشگاه انجام شده است. 

طالبیان با اشاره به برگزاری نشست‌های علمی پیش از چاپ کتاب‌ها در زمینه‌های مختلف دینی، رسانه، هنر و... گفت: تا کنون 50 نشست علمی با حضور برجستگان حوزه‌های مختلف طی این مدت برگزار شده و اکنون 107 اثر در دست انتشار داریم که برخی آثار با اولویت انتشار به زودی منتشر خواهد شد و برخی را پژوهشگاه به دلیل توان مالی ضعیف قادر به انتشارشان نیست.
 
رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به همکاری‌های این پژوهشگاه با بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) اظهار کرد: نشریه «فرهنگ رضوی» با همکاری بنیاد امام رضا (ع) منتشر می‌شود و اکنون 5 شماره از آن به چاپ رسيده است. 

طالبیان همچنین با بیان این‌ که از جشنواره‌های نهم تا یازدهم امام رضا (ع)، هجده همایش علمی با همکاری دانشگاه‌های کشور و با اعتبار این بنیاد برگزار شده یادآور شد: این همکاری به تولید 26 اثر پژوهشی انجامیده که از این میان 21 اثر چاپ شده و 8 اثر پژوهشی هم در دست اقدام است.
 
رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از تولید دانشنامه امام رضا (ع) خبر داد و گفت: این دانشنامه در دو هزار مدخل در قالب 250 تا 300 كلمه در دست تولید است و مجلد اول آن به مناسبت هفته کرامت منتشر خواهد شد. 

طالبیان در بخش دیگری از سخنانش از یک کار پژوهشی برزمین‌مانده پژوهشگاه از سال 82 تا امروز یاد کرد که مرحله اول و دوم خود را طی کرده است و ادامه داد:‌ مبانی نظری و تعیین شاخصه‌های پژوهشی این طرح انجام شده و عنوان آن «سنجش و پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان» است. موج اول و دوم آن در سال‌های پیش انجام شده و با این طرح کمبود اطلاعات در حوزه فرهنگ جبران خواهد شد.
 
مجید توسلی، رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به  اهمیت طرح پیمایش ملی در کشورهای مختلف توضیح داد: بحثی وجود دارد تحت عنوان وضعیت سنجی یا نگرش‌سنجی که هر ساله در کشورهای مختلف صورت می‌گیرد و دانشمندان اجتماعی شاخصه‌های آن را می‌سنجند. 

این مقام مسئول که مسئولیت «سنجش و پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های دینی ایرانیان» را در این طرح بر عهده داشته است از تغییر برخی از شاخصه‌ها از موج اول تا سوم این طرح خبر داد و گفت: در بحث حوزه‌های اجتماعی، مفهوم سرمایه اجتماعی در گذشته مطرح نبود ولی اکنون این مفهوم معنی يافته است و این تغییر مهم، قابل مشاهده در پژوهش‌هاست. بنابراین موج اول و دوم شاخص‌ها متناسب آن دوره‌ها بوده و تحولات اجتماعی باعث خلق مفاهیم جدید می‌شود و ما باید اینها را بررسی کنیم و پیمایش را به این دلیل باید انجام دهيم که تغییرات اجتماعی را بسنجیم. 

در پایان این مراسم طرح «سنجش و پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های فرهنگی ایرانیان» با حضور رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و معاونانش رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها