یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸

امیر رضایی‌نبرد، پژوهشگر و مدرس نقاشی و خوشنويسی از شاگردان استاد محمود فرشچیان، نقاش و نگارگر برجسته ایرانی است که حاصل بيست سال همنشینی اش با محمود فرشچيان و مطالعه و بررسی آثار این هنرمند را در قالب کتابی در دست انتشار دارد.

رضایی نبرد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با بیان اینکه «نام محمود فرشچیان در فهرست روشنفكران قرن بيست‌و يكم قرار گرفته و بيشتر هنرشناسان برجسته دنيا، فرشچيان را متعلق به ميراث فرهنگي و هنري جهان و نه فقط ایران مي‌دانند» عنوان کرد: با توجه به نبود منبع جامع و تخصصي در خصوص زندگي و آثار استاد فرشچيان، از 10 سال پیش پژوهش‌هاي دنباله‌داری را روی آثار و هنر استاد فرشچیان در تعامل مستقیم با خود هنرمند آغاز کردم.

رضایی‌نبرد جرقه این مطالعات را در سال 1384 و با ارائه مقاله «ادبيات در آثار استاد محمود فرشچيان» دانست و گفت: پیگیریِ جدّي و علمیِ این پژوهش‌ها از سال 1385 آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهاني يونسكو، چندين سال است كه با افتخار، انتشار آثار برگزيده فرشچیان را برعهده گرفته  و مديران آن بر كتاب‌ها و آثار او مقدمه نوشته‌اند گفت: كتاب «آثار برگزيده يونسكو – فرشچيان»  چاپ آلمان، از طرف يونسكو به عنوان نفيس‌ترين كتاب هنري عصر حاضر معرفي شده است اما تاکنون پژوهشی مفصل روی آثار این هنرمند اتفاق نیفتاده و سعی من در این سالها انجام همین کار بوده است.

رضایی نبرد در ادامه مولفه‌هاي اصلی و منحصر به فرد این پژوهش را به شرح زیر برشمرد :
- بررسي جامع خاستگاه‌هاي معاصر هنرهاي سنتي و ملي به عنوان بستر شکل‌گیری آثار و سبك استاد محمود فرشچیان 
- برشمردن دستاوردها، افتخارات و خدمات استاد فرشچیان به هنرهاي ملي 
- مطالعه جهان‌بيني، ويژگي‌هاي اخلاقي و علاقمندي‌هاي استاد فرشچیان 
- گردآوري جامع‌ترين و كامل‌ترين مجموعه آثار این هنرمند، از آغاز (1325) تا امروز
- گفتگو با استادان و صاحب‌نظران جامعه نگارگري ايران در خصوص زندگي و آثار استاد محمود فرشچيان 
- گردآوري، بررسي و مطالعه جامع كتاب، مقاله، پايان‌نامه، رمان، گفتگو، فيلم، عكس، نشريات چاپي و الكترونيكي و ديگر اسناد مرتبط با زندگي و آثار این هنرمند برخی از محورهای این اثر است. 

وی افزود: دستاوردهاي اين پژوهشِ 10 ساله که «فرشچيان پژوهي» نام دارد، در قالب چند كتاب و مقاله علمي- پژوهشي در دست انتشار است.

امیر رضایی‌نبرد نقاش، خوشنویس و پژوهشگر هنر است که با ارائه مقاله «خيال و خلاقيت در آثار فرشچيان» موفق به کسب تنديس طلاییِ بخش مقالات همايش علمي هفتمين دوسالانه ملی نگارگري ايران شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
    آقای رضایی توکانال تلگرام تصاویر سیاه قلمی از طراحیهای برن هوگارد رو به اسم خودشون تبت کردن که واقعا شرم آوره

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها