ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر ضمن اعلام مطلب فوق تاکید می کند که در حال حاضر 12 نمایشنامه را آماده چاپ دارند. این متون نمایش از زبان ارمنی به فارسی ترجمه و قرار است با کمک یک انتشاراتی دیگر و پرداخت بخشی از هزینه های چاپ توسط خانه تئاتر منتشر شود. بین دو کشور ایران و ارمنستان (کانون نمایشنامه نویسان خانه تئاتر و کانون نویسندگان ارمنستان) تفاهم نامه ای نوشته شده که یکی از مفادش این است که هر سال آثاری از نمایشنامه نویسان ایرانی آثاری در ارمنستان به زبان ارمنی ترجمه و منتشر شود و بر عکس در تهران هم نمایشنامه های آنان ترجمه و منتشر خواهد شد.
راد در گفت و گو با خبرنگار ما یادآور می شود که در سالهای گذشته نیز چنین روالی معمول بوده که با تفاهم دوجانبه با یک انتشاراتی، کتاب های خانه تئاتر توسط انتشاراتی طرف قرارداد منتشر شده است.
به دلیل مشکلات اداری امکان انتشار کتاب نداریم
«محمد بهرامی» مدیر روابط عمومی خانه تئاتر نیز می گوید: خانه تئاتر مجوز انتشارات دارد اما به دلیل برخی مشکلات فعلا از پخش و فروش کتاب خودداری می کند.
راد در تکمیل این موضوع می گوید: خانه تئاتر یک موسسه غیر انتفاعی است و برای همین نمی تواند کسب درآمد داشته باشد اما در اساسنامه آن آمده که برای هزینه های جاری اش امکان درآمدزایی دارد و این تناقضی است که باید با اداره دارایی حل و فصل شود. در عین حال مسوولان خانه تئاتر به دنبال راه چاره ای هستند که دستکم با فروش این کتاب ها به قیمت تمام شده بتوان هزینه صرف شده را برگرداند تا با این بودجه کتاب دیگری را منتشر کرد.
تناقض پیش آمده را حل می کنیم
ایرج راد در ادامه اضافه می کند: به دلیل استقبال اهل تئاتر در شهرستان ها، از مرکز هنرهای نمایشی درخواست کرده ایم تا ما را در انتشار این کتاب ها و مجلات یاری کند و از طریق انجمن هنرهای نمایشی در سراسر کشور نیاز علاقه مندان را تا حدودی مرتفع سازند.
در عین حال مدیر عامل خانه تئاتر بر این پیچیده شدن فعالیت انتشارات خانه تئاتر - با توجه به اهمیت نشر- تاکید می کند و می گوید: به دنبال حل و فصل این گره و تناقض خواهیم بود.
راد همچنین می گوید: با نبودن بودجه در سالجاری مشکل نشر هم بر مشکلات خانه تئاتر افزوده شده است. به همین دلیل انتشار فصلنامه ها که با نظم و کیفیت قابل قبول انجام می شد فعلا متوقف شده است.
او می گوید: می شود از اعضای خانه تئاتر درخواست کرد که مطالب را رایگان بنویسند اما از آنان نمی شود خواست که برای تهیه کاغذ و هزینه های مراحل مختلف چاپ که بسیار هم گران است پول بدهند.
بهرامی نشر فصلنامه ها را در تیراژ 1000 تا 1500 نسخه عنوان کرده و می گوید: این نسخه ها به طور رایگان بین اعضای انجمن های خانه تئاتر توزیع شده است.
«منوچهر اکبرلو» یکی از پژوهشگرانی است که کتاب ده سال تاریخچه خانه تئاتر را نوشته و منتشر کرده است. او می گوید: انتشار کتاب های این موسسه به طور هرازگاهی بوده و پیش از کتابی که من منتشر کردم، یک کتاب دیگر تحت عنوان «امکانات صحنه» نوشته شاه علیزادگان توسط خانه تئاتر منتشر شد اما به دلیل همان مشکل عمده مالیاتی این کتاب ها در کتاب فروشی های پایتخت و شهرستان ها توزیع نشد.
ایرج راد با درخواست کمک از مسوولان فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خانه تئاتر نیاز مبرم به حمایت دارد و باید کمک های لازم در اختیار این موسسه فرهنگی و هنری قرار بگیرد تا مثل گذشته بتوان از محل این کمک ها مشکلات این نهاد صنفی را برطرف کرد.
«کانون کارگردانان»،«نمایشنامه» و«بازیگری» عنوان سه فصلنامه فعال خانه تئاتر است که به دلیل کیفیت خوب آنها با اقبال هنرمندان در سراسر ایران مواجه شد اما در حال حاضر این فصلنامه ها به دلیل مشکلات مالی منتشر نمی شوند.
نظر شما