شهرزاد محمدزاده آذرپور، مسئول انتشارات نظام الملک، ناشر کتابهای هنری گفت: متاسفانه مردم کشور ما تا مجبور به خرید کتاب نباشند به خرید آن اقدام نمیکنند. امروزه دانشجویان رکورد خرید کتاب را به خود اختصاص دادهاند که این موضوع میتواند نقطه قوتی برای ناشران کتابهای دانشگاهی و در مقابل نقطه ضعفی برای فرهنگ عمومی مطالعه جامعه باشد.
وی درباره شیوه انتخاب کتابها برای انتشار عنوان کرد: انتخاب کتابها با توجه به عنوان و محتوای آنها صورت میگیرد. این کتابها با توجه به نیازهای موجود در جامعه و مولفان آنها با حساسیت بالا انتخاب و روانه بازار نشر میشوند. در زمینه کتابهای ترجمه ای هم سعی میکنیم کتابهایی را منتشر کنیم که تا به حال کسی آنها را منتشر نکرده و برای اولین بار در ایران به آنها پرداخته شده است.
وی درباره استقبال از کتابهای ترجمه ای نیز توضیح داد: در زمینه کتابهای ترجمه ای هم مانند کتابهای تألیفی باید کتابهایی را انتخاب کنیم که جامعه به آن نیاز داشته باشد به طوری مثال هنری مانند انیمیشن که از کشورهای غربی وارد ایران شده نیازمند انتشار کتابهایی برای آموزش و راهنمایی این هنر برای علاقهمندان به آن است. به همین دلیل این کتابها را شناسایی و ترجمه و روانه بازار نشر میکنیم تا مخاطبان آنها به راحتی بتوانند از آنها استفاده کنند. بنابراین فروش این نوع کتابها هم با توجه به حضور پدیدههای نو در عرصه هنر افزایش مییابد.
دانشجویان رکورد دار خرید کتاب هستند
آذرپور ادامه داد: متاسفانه مردم کشور ما تا مجبور به خرید کتاب نباشند اقدام به خرید آن نمیکنند. امروزه دانشجویان رکورد خرید کتاب را به خود اختصاص دادهاند که این موضوع میتواند نقطه قوتی برای ناشران کتابهای دانشگاهی و در مقابل نقطه ضعفی برای فرهنگ عمومی مطالعه جامعه باشد.
مدیر انتشارات نظام الملک درباره میزان کم شمارگان کتاب گفت: متاسفانه این روزها کتاب از سبد خرید خانوادهها حذف شده است به طوری که وقتی من به عنوان مسئول انتشارات اقدام به انتشار کتابی با شمارگان پنج هزار نسخه میکنم این موضوع نوعی ریسک توسط هم صنفیهای من تلقی میشود و خیلی سریع در رابطه با آن واکنش نشان میدهند. کتاب نخوانی مردم باعث شده مسئولان انتشاراتی برای کسب درآمد اقدام به انتشار کتابهای درسی کنند.
وی درباره آخرین کتابی که این انتشارات در زمینه هنر منتشر کرده است گفت: آخرین کتاب منتشر شده در زمینه هنر توسط این انتشارات کتابی در زمینه معماری و با عنوان «مصالح ساختمانی برای معماران از سنتی تا مدرن (نانو)» بود که برای اولین بار در ایران منتشر شد. این کتاب علاوه بر پرداختن به تمامی مطالب مربوط به معماری، معماری سنتی را تحلیل میکند و در مورد مطالب مربوط به نانو توضیح میدهد و سعی در معرفی آن دارد.
مسئول انتشارات نظام الملک درباره این کتاب توضیح داد: کتاب «مصالح ساختانی برای معماران از سنتی تا مدرن (نانو)» در 408 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و بهای 28هزار و 500 تومان توسط مجتبی امیری نوشته شده و از سوی انتشارات نظام الملک منتشر شده است.
محمدزاده آذرپور در خصوص استقبال از کتابهای جدیدالانتشار این انتشارات گفت: استقبال از کتاب «مصالح ساختمانی برای معماران از سنتی تا مدرن (نانو)» بسیار خوب بود، بهطوریکه در فاصله زمانی کمتر از دو هفته حدود نصف شمارگان منتشر شده به فروش رفت، اما اگر بخواهم در خصوص کتابهای منتشر شده صحبت کنم استقبال از آنها با توجه به نیاز و محتوای خوب آنها صورت میگیرد به طور مثال اگر قرار است کتابی در خصوص طراحی بته جقه منتشر شود قطعاً باید در آن از طرحهای سنتی و مدرن هم استفاده شود تا بتوانیم علاقهمندان به این هنر را جذب کنیم.
نظر شما