این اثر به گونه رئال نوشته و برخی نظریه پردازان ادبیات، آنرا زیرمجموعه گونه روستایینویسی در ادبیات داستانی ایران میدانند.
در بخشی از این رمان میخوانیم: «تب اگر چه تن را نزار می کند اما گویی گرمایی دیگر گونه میبخشد . ستیز اگر چه خون با خود دارد اما جان را بر میافروزد و شعله ور می کند به تب و تاب می افکندش باژگونهاش میکند. در چنین لحظههایی ست که آدمی از خود فرا چنگ میآورد. خود را میقابد جذب میکند جانی تازه میگیرد و برای هستی خود بایدی مییابد. عشق اگرچه میسوزاند اما جلای جان نیز هست. لحظهها را رنگین میکند سرخ. خون را داغ می کند آفتاب است . فراز است و فرود . کوهستانی افسانهای است. هموار به ناهموار ناهموار به هموار. کشف تازهای از خود در خود. در انبوه باطن موجی نو پدید میآید ...»
انتشارات فرهنگ معاصر، رمان «کلیدر» را در یک مجموعه پنج جلدی (جلدهای اول و دوم، سوم و چهارم، پنجم و ششم، هفتم و هشتم و نهم و دهم) برای بار چهارم در قطع پالتویی و با شمارگان سه هزار نسخه و بهای 40 هزار تومان منتشر کرده است.
این 10 جلد در قطع پاتویی برای نخستین بار در سال 1391 از سوی این ناشر به بازار کتاب راه یافته است.
محمود دولتآبادی، متولد دهم مرداد 1319 در سبزوار است. چند روز پش به مناسبت تولد محمود دولت آبادی، تمبر یادبودی با نام «آقای رمان ایرانی» طی مراسمی در سبزوار رونمایی شد.
نظر شما