رضا صفیخانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره وضعیت منابع آمادگی آزمون برای تحصیلات تکمیلی اظهار کرد: با سرعت مافوق، به سمت عقب در حرکتیم.
مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به فضای موسسات آموزش عالی افزود: اکثر داوطلبان تحصیلات تکمیلی که از خدمات موسسات آموزش عالی استفاده میکنند «لکسوس» و «سانتافه» زیر پایشان است؛ بهعبارتی دیگر، فضایی ایجاد شده که هرکس پول دارد میتواند درس بخواند، در غیر اینصورت باید کارگری کند.
نبود نظارت بر تولید آثار کمک آموزشی
صفیخانی با اشاره به صرف هزینههای سنگین از سوی ناشران کمک آموزشی برای تولید کتاب ادامه داد: غلطهای فاحش در کتابهای کمک آموزشی بیکیفیت فراوان است، در حالیکه نظارتی بر تولید این آثار وجود ندارد.
این فعال حوزه نشر با تاکید بر درآمدهای پرسود فعالان حوزه کمک آموزشی گفت: ناشران کمک آموزشی فقط پول تبلیغ میدهند. باخبرم برخی از این ناشران در طول یک سال، یک میلیارد تومان سود کردهاند، در حالیکه بخش نشر دانشگاه صنعتی شریف، در یک سال حتی 40 میلیون درآمد نداشته است.
باید به دانشجو رحم کرد
مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف افزود: هزینه هر صفحه کتاب برای ناشر کمک آموزشی چندین برابر ناشر دانشگاهی است که بهای نهایی کتاب را افزایش میدهد؛ باید به دانشجو رحم کرد.
صفیخانی درباره نظارت کیفی بر منابع کمک آموزشی اظهار کرد: ناشران کمک آموزشی مجوزشان را از وزارت ارشاد دریافت میکنند، اگر ارشاد از بررسهای کارشناس استفاده کند، بهطور حتم شاهد رشد کمّی این ناشران نخواهیم بود.
ناشری که «غول» میشود!
وی با طرح پرسشی درباره مخاطبان منابع کمک آموزشی گفت: چند درصد دانشجویان از منابع کمک آموزشی استفاده می کنند؟ به نظرمیرسد بیش از دو تا سه درصد نباشند.
این فعال حوزه نشر ادامه داد: معروفترین این موسسات چطور در طول چند سال به «غول» تبدیل میشوند؟ چرا ما بهعنوان ناشری که 20 سال در حوزه نشر فعالیت میکنیم، نتوانستهایم اینقدر رشد کنیم؟ ناشران کمک آموزشی از کجا میآورند؟ یکی از این ناشران در تهران، سال گذشته ساختمانی را به قیمت 26 میلیارد تومان خرید که امسال 28 میلیارد میارزد. یعنی ناشران کمک آموزشی و صاحبان موسسات آموزشی تا این حد پولدارند؟
دانشجوی نخبه شایسته تسهیلات بیشتری است
صفیخانی افزود: ناشر دانشگاهی توانایی انتشار کتابهای باکیفیت را دارد؛ منابعی که میتواند بهصورت رایگان در اختیار دانشجو قرار گیرد، اما برای تهیه کاغذ دچار مشکل هستیم. دانشجو با رتبه دو رقمی، شایسته تسهیلات بیشتری است؛ چرا کشورهای دیگر نخبههای ما را روی چشم میگذارند؟
وی در ادامه مشکل نشر کشور را ریشهای دانست و اظهار کرد: اگر دولت به ناشر دانشگاهی تسهیلات بدهد، راه خطایی نرفته است. کار در حوزه نشر عشق است، من عاشق اینکار هستم.
بازار کاغذ ثباتی ندارد
این فعال حوزه نشر دانشگاهی ادامه داد: قیمت کاغذ گلاسه چند ماه بعد از سال جدید در مقایسه با قبل از عید افزایش یافته است، بهطوری که ناشر با خرید کاغذ و نگهداری و فروش آن، سود کلانی نصیبش میشود؛ در حقیقت بازار کاغذ ثباتی ندارد.
مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به کپیهای غیرمجاز از کتاب مدرسان دانشگاهی گفت: در وضعیتی که بهای کاغذ از سه دوره قبل دولت با افزایش روبهرو بوده است، شاهد پدیده کپی فصلهای کتاب از سوی دانشجو هستیم، در حالیکه مولف با صرف هزینههای مالی و معنوی کتاب منتشر میکند.
صفیخانی افزود: همین مولف، خواهان دریافت خدمات بیشتری از سوی دانشگاه و موسسات آموزش عالی است و میگوید اگر از من حمایت کنید من هم به دانشجو خدمات بیشتری میدهم. مشکلات حوزه نشر در هر دو بخش منابع کمک تحصیلی و نشر دانشگاهی، زنجیرهوار به یکدیگر متصلاند.
مروری بر پرونده
مدیر موسسه فرهنگی و انتشاراتی پوران پژوهش با اشاره به اهمیت نظارت مردم بر تولید آثار کمکآموزشی، نگاه مردم را به دوربین مداربسته توصیف کرد و گفت که ناشران با وجود چنین ناظرانی، استانداردها را رعایت خواهند کرد. گفتوگوی کامل خبرنگار (ایبنا) با احمد هژبر را اینجــــــــا بخوانید.
مدیر موسسه آموزش عالی، سنجش تکمیلی با بیان اینکه فعالان حوزه کمك آموزشی معجزهگر نیستند گفت: انتشار چهار هزار عنوان کتاب در سه سال از سوی ناشران کمک آموزشی منطقی نیست و باید هدف از این میزان نشر مشخص شود. گفتوگوی کامل خبرنگار (ایبنا) با سهیل وطندوست را اینجــــــــا بخوانید.
دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰
نظر شما