بر اساس گزارش گروه تحقیقاتی موسوم به «Author Earnings» که در حوزه درآمد نویسندگان مطالعه میکند، حدود 31درصد از کل کتابهای الکترونیکی که در سایت آمازون به فروش میرسد، متعلق به کتابهای خودنشر است.
در این میان سهم پنج ناشر بزرگ آمریکا موسوم به «بیگ فایو» یعنی پنگوئن، مک میلان، هارپرکالینز، اشت و سیمون اندشاستر 38درصد اعلامشده است و 20 درصد هم به ناشران کوچکتر مربوط میشود.
آمازون به عنوان ناشر در این آمار تنها 6درصد از فروش کتابهای الکترونیکی را در اختیار دارد و پنج درصد هم به ناشرانی تعلق دارد که در دسته غیر طبقهبندیشده قرار دارند. هرچند هزینه کتابهای خودنشر از کتابهای الکترونیک منتشرشده توسط ناشران بزرگ آمریکا بسیار پائین تر است ولی ظاهراً درآمد کتابهای خودنشر نویسندگان بسیار بیشتر از ناشران معروف آمریکا است.
بر اساس این گزارش درآمد حاصل از کتابهای الکترونیکی بسیار بیشتر از کتابهای سنتی چاپی است. درآمد ناشی از فروش این کتابها در دستگاه کیندل نیز 40درصد اعلامشده است که سهم رمانهای فانتزی و عاشقانه بیشتر از ژانرهای دیگر است.
البته به گفته این گروه هنوز قضاوت درباره صحت این آمار در سطح جهانی زود است ولی بر اساس آمارهای ارائهشده ظاهراً میل بهسوی کتابهای چاپی در حال کاهش است.
میزان درآمد کتابهای چاپی نویسندگان معروف در سال 2013 تنها 11هزار پوند بود که نسبت به سال 2005 بیست و نه درصد کاهش نشان داده است. یکی از اطلاعات جالب این گزارش مربوط به کتابهای تحت قانون مدیریت حقوق دیجیتال (DRM) است که از سوی ناشران بزرگ در کتابهای الکترونیک اعمال میشود که معلوم شده این قانون موجب کاهش فروش کتابهای دیجیتالی شده است.
تقریباً تمام پنج ناشر بزرگ آمریکا این قانون را روی کتابهای خود اعمال میکنند درحالیکه 50درصد کتابهای خودنشری این قانون را رعایت نمیکنند. بر اساس این گزارش معلوم شده است که 50درصد کتابهای بیتوجه به این قانون 64درصد کل فروش کتابهای دیجیتالی را در اختیاردارند.
نظر شما