«درآمدی بر تاریخ فرهنگی بدن در ایران » اثر مشترک دکتر محمدسعید ذکایی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مریم امنپور از سوی انتشارات تیسا به چاپ دوم رسید.
حوزه مطالعات بدن که تاکنون، در سلسلهمراتب سنتها و شاخههای علوم اجتماعی و بهویژه جامعهشناسی کماهمیت، حاشیهای و تا اندازهای کممنزلت بود، در چند دهه اخیر به حوزهای پویا، پراهمیت و جذاب برای طیف روزافزونی از محققان در سنتهای جامعهشناسی غربی و غیرغربی تبدیل شده است.
آنچه جاذبه و اهمیت این توجه را بیشتر برجسته میسازد، فضای بینرشتهای مطالعات بدن و دستورکارهای متنوع آن است. شاید سنت فرهنگی مطالعات این قلمرو را، که در چند دهه اخیر با مطالعات تاریخی نیز پیوند یافته و در قالب سنت مستقل تاریخ فرهنگی بدن، آثار و مطالعات زیادی پدید آورده است، بتوان از جمله پررونقترین رویکردهای مطالعاتی در این حوزه دانست.
مطالعات فرهنگی بدن به شرح، تحلیل و گاه مقایسه کنشهای جسمانی در متن فرهنگی و اجتماعی آن میپردازد و رفتارهای بدنی را علاوه بر وجه زیستی و عینی آن، سازهای زبانی، گفتمانی، تاریخی و البته اجتماعی و فرهنگی میداند. این مطالعات دربرگیرنده طیف وسیعی از موضوعات مطالعاتی است که از آن جمله میتوان به بهداشت، آداب و منشهای رفتاری، روابط جنسی، بیماری و مرگ، مد و زیبایی، مکان و فضا، پوشش و تزیین بدن، ارتباطات غیر کلامی و رابطه میان بدن و نیروهای ماوراءالطبیعه اشاره کرد.
کتاب«درآمدی بر تاریخ فرنگی بدن» برای دومین بار در 439 صفحه به بهای بیست هزار تومان از سوی انتشارات تیسا به چاپ رسیده است.
نظر شما