شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳
برگزیده کتاب سال: نقد فیلم در جامعه فرهنگی ما بیشتر از نقد کتاب است!

مصطفی حاجیان حیدری، برگزیده سی و یکمین جایزه کتاب سال، ضمن ابراز خرسندی از نقدمحور شدن مجلات کتاب‌ماه، گفت: متاسفانه در مملکت ما نقد فیلم بیشتر از نقد کتاب نوشته و به آن اهمیت داده می‌شود.

 حاجیان حیدری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: فصلنامه‌شدن کتاب‌های ماه فرصت مغتنمی برای جمع‌آوری اطلاعات و ارایه مطالب کیفی‌تر و به‌روز است. بدون تردید با دراختیار داشتن فرصت بیشتر، می‌توان نقدهای کیفی‌تر نیز ارایه کرد. 

وی ادامه داد: وقتی ناقد برای بررسی آثار فرصت بیشتری داشته باشد، بدون شک آثار با دقت‌نظر بیشتری ارزیابی می‌شوند و  باعث می‌شود آثار در نوبت‌های بعدی چاپ، با کمترین اشتباه و در سطحی کیفی‌تر ارایه شود.

مترجم کتاب «علم و مهندسی مواد» افزود: از دیگر فواید فصلنامه شدن مجلات کتاب‌‌ماه این است که تعداد بیشتری از افراد (ناقدان) می‌توانند آثار را مورد ارزیابی قرار دهند. در نتیجه از سلیقه‌ای عمل کردن و جانبداری درباره مناسب یا نامناسب بودن آثار پیشگیری می‌شود. 

حاجیان حیدری عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنم در دوره جدید فعالیت‌های این مجلات، از نیروهای متخصص در حوزه نقد استفاده شود. این افراد می‌توانند فعالان حوزه کتاب، استادان دانشگاه‌ها، صاحبنظران، اهالی قلم و حتی دانشجویان رشته‌های تخصصی باشند؛ دانشجویان از نظر  این‌که از نزدیک با مشکلات و معضلات محتوای کتاب‌ها آشنا هستند، می‌توانند بهترین گزینه برای نقد آثار باشند. 

برگزیده سی و یکمین جایزه کتاب سال با اشاره به وضعیت نقد در کشور، گفت: با صراحت می‌توانم بگویم که تاکنون فرد یا نهادی به صورت جدی در این عرصه ورود پیدا نکرده‌ است؛ رکود صنعت نشر در کشور و بی‌رغبتی افراد به مطالعه کتاب، از جمله دلایل این خلاء به شمار می‌آیند. 

وی با بیان این‌که نقد فیلم در جامعه فرهنگی ما بیشتر از نقد کتاب است، توضیح داد: البته در رسانه ملی در برخی برنامه‌ها به صورت اجمالی و مختصر به موضوع نقد کتاب پرداخته می‌شود اما به اعتقاد بنده کافی نیست و باید بیش از پیش به موضوع نقد کتاب به‌ویژه نقد کتاب‌های تخصصی پزشکی و علوم پایه توجه شود. 

حاجیان‌حیدری عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنم میزگردهایی با هدف تبیین و ترویج فرهنگ نقد در کشور، برگزار شود؛ در این جلسات هم پدیدآورندگان و هم ناقدان حضور داشته باشند و به نقد اثر به صورت رو در رو بپردازند. چرا که تنها در این صورت است که اشکالات آثار بروز و ظهور می‌یابند و بسیاری از سوءتفاهم‌های ناشی از نقد آثار از سوی پدیدآورندگان برطرف می‌شوند. 

برگزیده سی و یکمین جایزه کتاب سال گفت: همچنین پیشنهاد می‌کنم پدیدآورندگان در فرایند نقد آثارشان، سعه صدر داشته باشند و نقدپذیر باشند؛ چرا که با نقد آثار زمینه بهبود محتوای کتاب ها فراهم می‌شود.

* در این زمینه بخوانید:
-(1) معقولی: جای خالی نقد در مجلات کتاب‌ماه مشهود بود/خطر این‌که نقدها غیرعلمی شوند، وجود دارد/اینجا را بخوانید.
-(2)کرامتی: کتاب‌های ماه، مشکل محتوایی و ظاهری داشت/ مسئولان قبل از چاپ نمی‌خواندند/اینجا را بخوانید.
-(3)قراملکی: ضرورت تعامل کتاب فصل با «دانشگاه»، «پدیدآورنده» و «مخاطب»/اینجا را بخوانید.
-(4)سمیع‌پور: تبدیل کتاب‌های ماه به فصلنامه‌‌های نقد، اتفاق مبارکی است/اینجا را بخوانید.
-(5)برگزیده جایزه کتاب سال: با نقدمحور شدن کتاب‌های ماه، تاثیرگذاری آثار بیشتر می‌شود/اینجا را بخوانید.
-(6)سیدپیروز هویدا مرعشی (برگزیده کتاب سال): حرکت مجلات خانه کتاب به سمت نقد، درک مخاطب را عمیق می‌کند/اینجا را بخوانید. 
-(7)فصلنامه‌های تخصصی خانه کتاب اتفاق شایسته ای برای نقد کتاب خواهد بود/ ناقد، دشمن ما نیست/اینجا را بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط