نویسنده «بانگ آب» كوشيده تا با تأمل در سه اثر سترگ مولانا، يعنى «مثنوى معنوى»، «فيه مافيه» و «كليات شمس»، تعليم مولانا و اركان جهان نگرى او را ارائه دهد.
نويسنده در اين كتاب كوشيده تا با تأمل در سه اثر سترگ مولانا، يعنى «مثنوى معنوى»، «فيه مافيه» و «كليات شمس»، تعليم مولانا و اركان جهان نگرى او را در يك پژوهش، با انگيزه به كارگيرى يك روش تحليلى كه متضمن مباحث و موضوعات دشوار و گستردهاى چون معرفت شناسى، هستى شناسى، خداشناسى، انسان شناسى، ارزش شناسى و وظيفه شناسى (اخلاق شناسى) است بيان كند.
کتاب «بانگ آب» پیش از این سال 1384 از سوی نشر شور منتشر شده بود اما نویسنده کتاب پس از ویرایش مجدد آن، کتابش را به انتشارات رشد آموزش سپرده است تا یک بار دیگر روانه بازار کتاب کند.
انتخاب عنوان بانگ آب برای این کتاب از دو بیت مثنوی معنوی گرفته شده است. این دو بیت که در آغاز کتاب نیز آورده شده ابیات زیر هستند:
بانگ آبم من به گوش تشنگان / همچو باران می رسم از آسمان
برجَه ای عاشق بر آور اضطراب / بانگ آب و تشنه و آنگاه خواب؟!
سودابه کریمی در یادداشتی که برای ویرایش جدید کتاب خود نوشته است، حذف بخشی از ارجاعات به مثنوی معنوی و جایگزینی مضمون و معنای آن ابیات برای فهم راحت تر کتاب و استفاده از کلام شمس تبریزی برای افزایش غنای کتاب را از تغییرات این ویرایش با چاپ نخست آن عنوان کرده است.
كتاب مجموعاً هفت فصل دارد كه نويسنده در فصل نخست «انسان وساحات وجودى او» عمدتاً به انسان شناسى و تا حدى به هستى شناسى مولانا، در فصل دوم «رابطه انسان و خدا» به مباحثى از هستى شناسى، خداشناسى و انسان شناسى او، در فصل سوم، «رنج» عمدتاً به انسان شناسى و تا حدى به ارزش شناسى و وظيفه شناسى او، درفصل چهارم، «عشق»، عمدتاً به انسان شناسى و تا حدى به هستى شناسى، خداشناسى و ارزش شناسى او، در فصل پنجم «معرفت»، عمدتاً با معرفت شناسى و تا حدى با هستى شناسى و انسان شناسى او، در فصل ششم «اخلاق»، به مباحثى از وظيفه شناسى و ارزش شناسى او، درفصل هفتم «خدا» عمدتاً به خداشناسى و تا حدى به هستى شناسى او مى پردازد.
مقدمه مصطفی ملکیان بر چاپ نخست این کتاب نیز با عنوان سامانهای منطقی برای کشف جهان نگری مولانا در پایان ویرایش دوم کتاب نیز آورده شده است که در بخشی از این مقدمه میخوانیم: به چشم من كتابی كه پیش روی خواننده است دو حُسن بزرگ دارد: یكی اینكه نویسنده، در عین آشنایی و انس وافری كه با آثار شارحان و مفسران مولانا دارد، هیچیك از استنباطات و تلقیهای خود را به قول شارح و مفسری مستند نكرده است و همهی شواهد و قرائن و ادله و مؤیدّات خود را در سخنان خود مولانا جُسته و یافته است؛ و دیگر اینكه، در هر یك از فصول هفتگانهی كتاب، بسیاری از استنباطات و تلقیهایی كه از سخنان مولانا عرضه كرده است، تا آنجا كه این بنده اطلاع دارد، بدیع و بیسابقهاند و در آثار شارحان و مفسران دیگر دیده نمیشوند.
کتاب «بانگ آب» نوشته سودابه کریمی در 383 صفحه، شمارگان 1000 نسخه با قیمت 15 هزار تومان از سوی انتشارات رشد آموزش روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما