خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- پژوهشگاه علوم و فنون هستهای وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران، از سال 85 در زمینه چاپ و نشر همه آثار این حوزه شامل کتاب، جزوه، مجله استاندارد، اطلس، کتاب الکترونیکی و لوح فشرده در زمینههای علوم و فناوریهای هستهای، مواد و چرخه سوخت هستهای، نیروگاه و راکتورهای هستهای، شتابدهندهها، رادیوایزوتوپها و رادیوداروها، کاربرد پرتوهای هستهای، گداخت هستهای، لیزر و اپتیک، ایمنی، بهداشت و محیط زیست فعالیت میکند.
براساس آمار اعلام شده در پایگاه اینترنتی این پژوهشگاه، تاکنون 33 عنوان کتاب در شاخههای مختلف انرژی هستهای در ایمن مرکز علمی کشور منتشر شده است.
آشنایی با آثار پژوهشگاه علوم و فنون هستهای
«مبانی پرتودهی مواد غذایی»، «مبانی علوم مهندسی هستهای»، «انرژی»، «ایزوتوپهای پایدار و مبانی طراحی واحدهای غنیسازی»، «ترکیبات فلوئور و عوارض آن در انسان»، «تولید هیدروژن با استفاده از انرژی هستهای»، «چرخه سوخت هستهای»، «روشهای آزمایشگاهی رادیوایزوتوپ»، «غنیسازی اورانیوم به روش سانتریفیوژ گازی» و «غنیسازی اورانیوم».
«فرآوری میکروبی و سولفیدهای فلزی»، «کاربرد ایزوتوپ نیتروژن»، «کاربرد صنعتی رادیوایزوتوپها»، «کاربرد فناوری در گیاهپزشکی»، «کشاورزی هستهای»، «حسابرسی و بازرسی مواد و موسسات هستهای»، «داروسازی هستهای»، «مبانی طیفسنج جرمی دام یون 4 قطبی»، «مبانی علوم هستهای»، «محاسبات نرم و عصبی»، «مقابله با حوادث پرتویی» و «مقدمهای بر گداخت به روش محصورسازی لختی».
«مکانیک کوانتومی»، «نقش ریزمغذیهای معدنی در سلامت»، «فناوری هستهای»، «مبانی سیاستگذاری راهبردی انرژی هستهای»، «چرخه سوخت هستهای از معدن تا پسمانداری»، «فیزیک لیزر پیشرفته»، «کاربردهای عملیاتی رادیواکتیویته»، «کانسارهای اورانیوم»، «مبانی داروسازی هستهای»، «نانوکامپوزیتهای پلیمر» و «آنالیزور رآکتور هستهای».
کتابشناسی انرژی هستهای براساس آمار خانه کتاب
براساس آمار موسسه خانه کتاب از ابتدای سال جاری، 9 عنوان کتاب در شاخههای مختلف انرژی هستهای منتشر شده که از این تعداد چهار عنوان چاپ نخست و پنج اثر نیز تجدیدچاپی هستند. تعداد آثار تالیفی و ترجمهای این حوزه نیز به ترتیب 6 و 3 عنوان بوده است. در این مدت ناشران تهرانی پنج اثر و ناشران فعال در شهرستانها نیز چهار کتاب در زمینه انرژی هستهای منتشر کردهاند.
«پراكندگی زاويهای از شكافت القايی هستهای»
ابراهيم رحيمی، ارم شيراز، 138 صفحه، وزيری (شوميز)، چاپ نخست، 500 نسخه، 6 هزار تومان.
«تروريسم هستهای»
كيوان غنی كلهلو، مقدمه سيدحسين ميرمحمد صادقی، خرسندی، 312 صفحه، وزيری (شوميز)، چاپ چهارم، 500 نسخه، 9 هزار و 500 تومان.
«چاهنگاری به روش تشديد مغناطيسی هستهای؛ اصول و كاربردها»
جورجآر. كوتس، ليجی شيائو، مانفرد جی. پرامر، دانشگاه شيراز، 352 صفحه، وزيری (شوميز)، چاپ نخست، یکهزار نسخه، هفت هزار و 500 تومان.
«ذرات و جهان هستی»
كايل كركلند، مترجم اختر رجبی، مازيار، 188 صفحه، رقعی (شوميز)، چاپ دوم، یکهزار و 100 نسخه، هشت هزار تومان.
«طيفسنجی رزونانس مغناطيسی هسته فسفر»
اولاف كوهل، مترجم قاسم مرندی، ملکطاهر مقصودلو، دانشگاه اروميه، 220 صفحه، وزيری (شوميز)، چاپ نخست، یکهزار نسخه.
«كنكور كارشناسی ارشد مهندسی هستهای: فيزيک هستهای، خلاصه مطالب درسی، نكات ويژه كنكوری، تستها»
اصغر حدادی، آزاده، 344 صفحه، جلد نخست، وزيری (شوميز)، چاپ چهارم، یکهزار نسخه، 18 هزار تومان.
«مجموعه تنقيح شده قوانين و مقررات انرژی هستهای ايران (همراه با دستهبندی موضوعی)
نادر ساعد، خرسند، 400 صفحه، وزيری (شوميز)، چاپ دوم، 500 نسخه، 12 هزار تومان.
«مشروعيت قطعنامههای آژانس بينالمللی انرژی اتمی و امكان پيگيری قضايی آنها»
بهرام مراديان، آثار فكر، 176 صفحه، رقعی (شوميز)، چاپ نخست، 500 نسخه، 9 هزار و 500 تومان.
«يوسرائيل و صهيوناكراسی»
سيدهاشم ميرلوحی، ويراستار كبری مرشدوندی، دفتر نشر معارف، 520 صفحه، وزيری (شوميز)، چاپ هفتم، دو هزار نسخه، 15 هزار تومان.
برگی سیاه از تاریخ علم
نخستین بمب هستهای آمريكا در شانزدهم ژوئيه 1945 میلادی در صحرای آلاماگوردو در ايالت نيومكزيكوی آمريكا با موفقيت مورد آزمايش قرار گرفت و پس از این آزمایش، هاری ترومن، ریيسجمهوری وقت اين كشور بیدرنگ دستور توليد نخستین سری از اين بمبها را صادر کرد.
استدلال سردمداران آمريكا برای استفاده از بمب هستهای در ژاپن اين بود كه اگر بمب هستهای در ژاپن مورد استفاده قرار نمیگرفت، بيش از ده برابر آنچه در هيروشيما و ناكازاكی كشته شدند، در ميدانهای جنگ جان میباختند. با اين دليل، ترومن دستور بمباران هستهای هيروشيما و ناكازاكی را صادر كرد و جان بيش از 200 هزار نفر را در يک لحظه گرفت. ضمن اينكه صدها هزار نفر ديگر نيز، از آثار اين بمبها، دچار انواع بيماریها شدند و عوارض آن تا سالهای اخير ادامه داشت.
نظر شما