دکتر کوثری در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اعلام این خبر اظهار کرد: در این کتاب تلاش شده شهرها از منظرهای مختلف مثل نمادها، نشانه های زندگی، حرکت در شهر، مسجمه ها و بازنمایی شهر در رسانه ها تحلیل نشانه شناسی شوند.
وی درباره ضرورت تالیف این کتاب گفت: در داخل کشور کتابی در حوزه مطالعات شهری، معماری و شهرسازی نداریم که به صورت روش مند، شهر را تحلیل کنند و چنین کتابی یکی از نیازهای اصلی حوزه مطالعات شهری و دانشگاهی به شمار می آید.
کوثری با بیان اینکه در کتاب تلاش شده از نمونه و ذکر مثال نیز استفاده شود، اظهار کرد: نمادها و نشانه های شهرهای تهران، مشهد و اصفهان از داخل کشور و شهرهای پاریس، وین و بیروت از کشورهای فرانسه، اتریش و لبنان در این کتاب تحلیل شده اند.
وی یادآور شد: در کتاب مباحثی آورده شده تا مخاطب با مطالعه آن بتواند متوجه شود که نمادها در شهرهای مختلف بیانگر چه فرهنگ و چه نوع زندگی است. همچنین تغییر نمادها چه معنایی را بازتولید می کند و فضایی گسترده از نشانه شناسی ارایه می دهد.
کوثری همچنین درباره مخاطبان اصلی این کتاب توضیح داد: محققان و دانشجویان رشته های ارتباطات و مطالعات شهری که به موضوع نشانه شناسی فضا و مکان علاقه مند هستند می توانند از مطالب کتاب استفاده کنند.
وی با بیان این که منابع و مباحثی که در کتاب ارایه شده، ایدههای شخصیاش است گفت: مطالب کتاب حاصل تجربیات بنده در حوزه نشانه شناسی است و ایده ها و موضوعاتی که در کتاب مطرح شده اند نیز از خودم هستند و نتیجه سال ها پژوهش و تحقیق در زمینه مطالعات نشانه شناختی حوزه رسانه ها است.
کوثری یادآور شد: اکنون 80 درصد مراحل نگارش این کتاب به پایان رسیده و پیش بینی می شود این کتاب تا پایان سال توسط معاونت اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری تهران منتشر شود.
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۱
نظر شما