پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۵

بهرام تفقدی‌نیا با اشاره به این‌که کتاب «چای کمپوست» نتیجه چهار سال تحقیق وی است، اظهار کرد: 60 درصد شمارگان چاپ نخست این اثر به‌صورت رایگان بین کشاورزان و علاقه‌مندان توزیع شد.

بهرام تفقدی‌نیا، مدرس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار دانش و فناوری خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره محتوای کتاب «چای کمپوست» اظهار کرد: «چای کمپوست» نتیجه چهار سال تحقیق در حوزه کشاورزی ارگانیک (تولید محصولی بدون استفاده از سموم شیمیایی) است. 

وی افزود:‌ «کمپوست» بهترین روش تولید کود طبیعی است که از ترکیب بقایای خشک و تر کود دامی در فرایندی 21 روزه تولید می‌شود. ارزش غذایی بالا و نگهداری آب به مقدار زیاد، از ویژگی‌های کمپوست چای است. 

تفقدی‌نیا ادامه داد: چگونگی تولید چند نوع کمپوست در این اثر معرفی شده و سپس به روش‌ تولید کمپوست چای پرداخته‌ایم. چای کمپوست به‌عنوان کود مایع و قارچ‌کش کاربرد دارد. 

این مدرس دانشگاه درباره هدف تالیف کتاب اظهار کرد:‌ اصلی‌ترین هدف تالیف این اثر، آموزش روش تهیه کمپوست چای به زبان ساده برای مخاطب مصرف‌کننده، یعنی کشاورز است. به عبارت دیگر کتاب آکادمیک طراحی نشده است و به همین دلیل متاسفانه زمان ارزیابی به‌عنوان یک کتاب بی‌ارزش تلقی شد. البته این شکل برخورد برای مولفان این اثر بی‌اهمیت است. متن ساده در کنار تصویر و حجم کم، اثر را برای مخاطبی که هیچ آشنایی با کمپوست ندارد، قابل استفاده کرده است. 

وی درباره ضرورت تالیف این اثر ادامه داد: مخاطب متوجه وجود آلودگی در محصولات کشاورزی شده است، بنابراین کشاورز مجبور است از مواد شیمیایی در تولید محصول استفاده نکند. توجه به این موضوع متاسفانه در تولید محصولات داخلی کمتر از محصولات صادراتی مورد توجه قرار می‌گیرد و این موضوع به دلیل قوانین سخت‌گیرانه کشور مقصد است. بنابراین توجه به تولید چای کمپوست به‌عنوان کود جایگزین اهمیت دارد.

تفقدی‌نیا با اشاره به قابل استفاده بودن این اثر برای مخاطب شهری گفت: بیش از 60 درصد از چاپ نخست این اثر را که با هزینه شخصی منتشر شده رایگان بین کشاورزان و علاقه‌مندان توزیع کرده‌ام.

کتاب «چای کمپوست» به تازگی به چاپ دوم رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها