یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
کاری جز مطالعه، پژوهش و تالیف ندارم/ کتاب ها را دانلود نکنید

داوود کیانیان، فعال حوزه تئاتر کودک و نوجوان با بیان این‌که باید به وضعیت کتاب‌های حوزه ادبیات نمایشی از سوی نهادهای مختلف توجه بیشتری شود، درباره کتاب های الکترونیک گفت: با این کتاب‌ها موافق هستم و به نظرم منجر به گسترش فرهنگ می شود البته خوب است که دانلود غیر قانونی نکنیم.

این هنرمند تئاتر در گفت و گو با خبرنگار رسانه و هنر خبرگزاری کتاب (ایبنا)  درباره وضعیت نشر کتاب های حوزه ادبیات نمایشی کودکان و نوجوانان اظهار کرد: متاسفانه تالیف و انتشار ادبیات نمایشی حوزه کودک و نوجوان در کشور ما اصلا وضعیت مناسبی ندارد، البته این موضوع مطلق نیست و هر از گاهی شاهد تالیف و انتشار کتاب هایی مفید در این حوزه هستیم که مقطعی است؛ در صورتی که نباید مقطعی باشد و کار پژوهش و تالیف در این حوزه نیازمند تداوم و توجه بیشتری است.

وی ادامه داد: برای حل این مشکل و پیش رفتن به سمت شکوفایی تالیف و انتشار ادبیات نمایشی در کشور باید متولیان این امر یعنی آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزه هنری، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و... به این موضوع مهم و زیربنایی که نتایج آموزشی و تربیتی برای کودکان و نوجوانان دارد توجه بیشتری از خود نشان بدهند.

این نمایشنامه نویس با بیان اینکه ناشران باید به انتشار کتاب های حوزه ادبیات نمایشی و نمایشنامه توجه بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: اخیرا یکی از ناشران که نمی توانم نامی از آن ببرم پیشنهادی به من داده است که مجموعه ای از نمایشنامه ها را برای انتشار گردآوری کنم بنابراین از همه نمایشنامه نویسانی که اثری دارند دعوت می کنم که با من در ارتباط باشند، به نظرم این یک حرکت بسیار خوب فرهنگی است که باید ادامه دار باشد.

20 مقاله درباره تئاتر کودک و نوجوان را می خوانم
کیانیان در رابطه با جایگاه کتاب و مطالعه در زندگی خود عنوان کرد: من کاری جز مطالعه، پژوهش و تالیف ندارم و در واقع بخش مهمی از زندگی ام را برای مطالعه و تئاتر کودکان و نوجوانان گذاشته ام و علتش هم این است که احساس کردم پژوهش و تالیف کتاب در حوزه تئاتر کودک و نوجوان موضوعی ضروری است و چه از نظر فرهنگی و آموزش و چه از نظر تربیتی. مهم‌تر از همه این پژوهش ها می تواند در مسایل زیربنایی تئاتر کشور اهمیت داشته باشد.

وی درباره آخرین کتابی که مطالعه کرده توضیح داد: در حال حاضر مشغول مطالعه کتابی با عنوان «20 مقاله در رابطه با تئاتر کودک و نوجوان» هستم که با ترجمه حسین فدایی حسین منتشر شده است.

این پژوهشگر تئاتر کودکان و نوجوانان با بیان این‌که احساس نیاز منجر به انتخاب کتاب هایی می شود که وی به مطالعه آن می پردازد، ادامه داد: وقتی در من احساس نیاز به دانستن درباره یک موضوع به وجود می آید، قطعا به سوی جست و جوی کتاب هایی می روم که مربوط به همان موضوع است، البته معرفی و توصیه دوستان نیز در انتخاب کتاب هایی که آن را مطالعه می کنم بی تاثیر نیست.

کیانیان با بیان اینکه با کتاب های الکترونیکی مخالفتی ندارد، عنوان کرد: کتاب های الکترونیک فوق العاده مفید هستند زیرا به نظر من هر چیزی که منجر به افزایش و گسترش فرهنگ و در جامعه می شود مفید است، البته خوب است که جوان ها به دانلودهای غیر قانونی برای مطالعه این کتاب ها دست نزنند و حقوق مولف و ناشر را در این زمینه رعایت کنند.

این کارگردان تئاتر درباره علت دور شدن جوان ها از مطالعه کتاب بیان کرد: زمانی که فرهنگ سقوط می کند طبیعتا ما از کتاب دور می شویم، وقتی کتاب می تواند جایگاهی در خانه ها داشته باشد که ما به فرهنگ علاقه‌مند باشیم و به عبارتی فرهنگی شده باشیم. متاسفانه در جامعه ما حرکت های زیادی برای رسیدن به هدف های غیرفرهنگی و غیر اخلاقی برداشته می شود اما برای فرهنگ حرکت ها و فعالیت ها کم و ناکافی است.

وی ادامه داد: هنر می تواند کمک زیادی به رشد فرهنگی یک جامعه بکند. برای مثال یک تئاتر خوب می تواند کودکان، نوجوانان و بزرگسالان را به خواندن کتاب تشویق کند و یا یک فیلم سینمایی خوبی که اقتباس از یک رمان است می توان مخاطب خود را به خواندن اصل رمانی تشویق کند بنابراین توجه به هنر توجه به فرهنگ یک جامعه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها