بهروز شدن سایت جشنواره پس از خبر ایبنا
پس از درج خبری در خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مبنی بر بهروز نبودن وبسایتاطلاعرسانی جشنواره دوازدهم که آخرین به روزرسانی آن مربوط به 22 دی سال گذشته(1392) بود، مسوولان وبسایت این جشنواره، اخباری با عناوین «مجموعه اشعار فاضل نظری و امیری اسفندقه به دور نهایی قلم زرین رفت»، «گرگ سالی نامزد دریافت جایزه قلم زرین شد»، «توضیحات دبیر جایزه قلم زرین درباره انتخاب کاندیداها»،«برگزاری جایزه قلم زرین در روز قلم»،«قلم زرین زمینه ساز نقد تئوریک ادبی است/ ادبیات انقلاب در وضعیت خوبی قرار دارد» و «نامزدهای بخش نقد و پژوهش قلم زرین مشخص شدند» روی خروجی پایگاه اطلاعرسانی جشنواره قرار دادند.
خبر ایبنا را درباره وضعیت به روز رسانی سایت قلم زرین اینجا بخوانید
بیاطلاعی اصلانپور و سلیمانی از چند و چون قلم زرین
سمیرا اصلانپور، دبیر نخستین جایزه قلم زرین به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: آخرین همکاری من با جشنواره قلم زرین به چند سال پیش برمیگردد و از نحوه برگزاری دوازدهمین دوره این جایزه و همچنین کیفیت آثاری که به دور نهایی رسیدهاند، اطلاعی ندارم.
اصلانپور در پاسخ به این پرسش که چرا در چند دوره اخیر با این جشنواره همکاری نمیکند؟ اظهار کرد: چند سال است از من برای حضور در هیات داوران یا بخشهای دیگر جایزه قلم زرین دعوت به همکاری نشده و من هم به واقع اطلاعی از برگزاری این جایزه در چندسال اخیر ندارم.
متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید
بلقیس سلیمانی هم با اظهار بیاطلاعی از برگزاری این جشنواره، گفت: من تنها خبر برپایی مراسم اختتامیه این جایزه را در برخی رسانهها دیدم و درباره این جایزه حرفی ندارم.
نظر سلیمانی را درباره این جایزه اینجا بخوانید
برای ارزیابی دقیق قلم زرین زمان لازم است
مجید قیصری، نویسنده برگزیده چهارمین جشنواره قلم زرین نیز درباره این جایزه به ایبنا گفت: فکر میکنم برای برای بررسی عملکرد چنین رویدادهایی باید چند سال صبر کرد.
وی توضیح داد: اگر کتابی در جشنوارهای برگزیده شد و 10 تا 15 سال بعد از آن هم همچنان مخاطب داشت و خودش را نشان داد، میتوانیم بگوییم آن جشنواره به نوعی برای کتاب اعتبار به همراه داشته است. متاسفانه برخی آثار در جوایز ادبی برگزیده میشوند اما از نظر تعداد مخاطب موفقیت چندانی ندارند و از یاد میروند. اگر کتاب برگزیده در سالهای بعد موفق بود و همچنان مورد توجه علاقهمندان قرار گرفت، میتوان گفت رویکرد جشنوارهای که در آن شرکت کرده، ادبی بوده است.
متن کامل این گفت و گو را اینجا بخوانید
هدف قلم زرین و وضعیت مطلوب ادبیات انقلاب
احمد شاکری، داور بخش داستان، یازدهمین جایزه قلم زرین، با بیان اینکه جایزه قلم زرین دیدگاهی فرا موضوعی دارد عنوان کرد که ادبیات داستانی حوزه انقلاب با داوری چنین آثاری در وضعیت خوبی قرار گرفته است.
دبیر پیشین جایزه قلم زرین یکی از اهداف مهم این جایزه را زمینهسازی برای نقد تئوریک ادبی دانست و افزود: انجمن قلم به عنوان نهاد صنفی مجموعه نویسندگان و هنرمندانی که اصول و اشتراکات فکری مشخصی دارند، عمل میکند و در واقع نماینده ذهنیت این هنرمندان است. در صورت توجه به این تلقیها نظرات بسیاری از منتقدان به تئوریهای ادبی نزدیک میشود.
متن کامل این گفت و گو را اینجا بخوانید
دوازدهمین دوره جایزه قلم زرین ساعت 18 و 30 دقیقه امروز در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار میشود.
نظر شما