به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «قدم در راه سلامتی» در 10 فصل با عنوانهای «معرفی عوامل تاثیرگذار بر سلامتی و طول عمر»، «اهمیت تغذیه صحیح در سلامتی و طول عمر»، «نقش فعالیتهای بدنی و ورزش در سلامتی و طول عمر»، «اثر تعادل ترکیبات و هورمونهای بدن بر سلامتی و طول عمر»، «تاثیر طرز زندگی در سلامتی و طول عمر»، «تاثیر تنشها و استرس بر سلامتی و طول عمر»، «آلرژیهای غذایی و سمزدایی بدن»، «اعضا و دستگاههای بدن و بیماریهای آن»، «خصوصیات و عادات افراد سالمتر» و «نکات سلامتی و طول عمر در میان اقوام و ملل دنیا» به قلم علیرضا آذربایجانی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان تدوین شده است.
این کتاب بر مبنای تامین نیازهای طبیعی بدن، تعادل در امور زندگی، هماهنگی با طبیعت و پرهیز از عوامل غیرطبیعی و ناسازگار با بدن طراحی شده است.
تغییرات بدن با افزایش سن، عمر طبیعی انسان چند سال است؟، اهمیت شیوه زندگی، چگونه مراقبه به بدن شما کمک میکند؟ و آنچه میتوان از 100 سالهها آموخت، از خواندنیترین مباحث مطرح شده در این اثر علمی است.
علیرضا آذربایجانی در این اثر سعی داشته که مسائل سادهای مانند بداخلاقی و بیاحترامی، شستوشو نکردن دستها قبل و بعد از غذا یا عجله و نجویدن غذا را بهعنوان پایههای بنیادین به مخاطره انداختن سلامتی انسان معرفی کند.
مولف در فصل نهم کتاب با عنوان «خصوصیات و عادات افراد سالمتر» در قالبی روایتی به بررسی زندگی افراد سالم پرداخته است: «خانم مارچ جتو 103 ساله نه سیگار میکشد و نه مشروب مینوشد و بیشتر گیاهخوار است. نوشابههای گازدار مصرف نمیکند، همینطور قهوه و هر چیزی که به «ین» مثل نیکوتین و کافئین ختم میشود. او هر روز ورزش میکند و میگوید ورزش برای من نظم و انضباط حتمی و بایدی است؛ در حدود یک کیلومتر قبل و بعد از صبحانه قدم میزنم، با دوچرخه ثابت به مدت هشت تا 10 کیلومتر پا میزنم و دو و نیم کیلوگرم وزنه میزنم. در بین ورزش کردن، اغلب به مقداری استراحت نیاز دارم، اما کم اتفاق میافتد احساس خستگی کنم.»
نخستین چاپ کتاب «قدم در راه سلامتی» با شمارگان یکهزار نسخه در 333 صفحه، به بهای 25 هزار تومان به همت انتشارات سرو یاسین خواندنی شد.
چگونه از دیابت پیشگیری و آنرا مدیریت کنیم؟
کتاب «پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2؛ ورزش، رژیم غذایی، داروهای خوراکی، انسولین و گیاهان دارویی» در هشت فصل به قلم دکتر حسین حیدری شریفآباد، مولف اثر شایسته تقدیر در سی و یکمین دوره کتاب سال، تالیف و به همت خود نویسنده منتشر شده است.
«دیابت چیست؟»، «پایش میزان گلوکز خون»، «نقش رژیم غذایی در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2»، «پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2 با فعالیتهای بدنی (ورزش)»، «داروهای خوراکی کاهنده قند خون» و «درمان با انسولین در دیابت نوع 2»، «درمان ترکیبی دیابت نوع 2» و «پیشگیری و مدیریت دیابت با گیاهان دارویی» عناوین فصلهای هشتگانه این کتاب است.
نویسنده در این فصلها به عوامل خطر قابل تغییر، نقش انسولین در متابولیسم پروتئین، آنتی اکسیدان و دیابت و اثر ورزش روی دیابت اشاره کرده است.
مولف در فصل پایانی کتاب با عنوان «پیشگیری و مدیریت دیابت با گیاهان دارویی» به این موضوع تاکید کرده که بیش از یکهزار گیاه بهعنوان گیاهان موثر در مدیریت دیابت شناخته شدهاند، تعداد زیادی از گیاهان حکایت از کاربرد سنتی دارند و تعدادی نیز به وسیله ارزیابی علمی و دارویی به علت مزایایی که داشتهاند، مورد توجه قرار گرفتهاند. در این فصل از روش بازبینی پیش بالینی و بالینی برای فعالیت ضد دیابتی گیاهان و عصاره آنها استفاده شده است.
حسین حیدری شریفآباد که خود به دیابت مبتلا است، در پیشگفتار کتاب، دیابت را به معنای اختلالات متابولیکی دانسته که موجب افزایش میزان گلوکز خون میشود.
نخستین چاپ کتاب «پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2» با شمارگان یکهزار نسخه در 334 صفحه، به بهای 15 هزار تومان به همت حسین حیدری شریفآباد تالیف و منتشر شده است.
روش درمان بیماریهای کبدی با طب سنتی در قاب کتاب
کتاب «درمان بیماریهای کبدی و کبد چرب در طب سنتی» به قلم دکتر محمد دریایی، متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی، در چهار فصل به موضوعاتی درباره «فیزیولوژی کبد و درمان بیماریهای کبدی»، «درمان کلیه امراض کبدی»، «رژیم غذایی مخصوص بیماران کبدی» و «تحلیل در مورد کبد چرب» به مباحثی مانند رژیم خام گیاهخواری، ورم کیسه صفرا، درمان با گیاهان و سبزیهای شفابخش، درمان نارسایی کبد، رفع پرخونی کبد، رژیم انگور، چاقی و کبد و کبد چرب حاملگی پرداخته است.
مولف در نخستین فصل با اشاره به وظایف کبد آورده که تهیه و ترشح صفرا، ذخیره کردن گلیکوژن یا نشاسته حیوانی و دفع مواد زائد، از کارکردهای کبد است. اما به اعتقاد دکتر دریایی، مهمترین کار کبد، ترشح صفراست.
نویسنده در ادامه مباحث کتاب، رژیم گیاهخواری را شامل سه مرحله دانسته است: «مرحله نخست، سه تا پنج روز رژیم تمام میوه، رژیم شماره دو، رژیم پاکسازی بدن و مرحله سوم، رژیم پایه و اجرای دستورات کامل آن است. مولف همچنین در دومین فصل کتاب یعنی «درمان کلیه امراض کبدی» پنج نسخه را معرفی کرده است. به عنوان نمونه در نسخه یک پیشنهاد شده که چهل گرم ریشههای جعفری را که در کوره به سرعت خشک شده، در یک لیتر آب بجوشانید و صاف کنید.
در سومین فصل کتاب یعنی «رژیم غذایی بیماران کبدی» آنتیاکسیدانها از جمله موادی معرفی شدهاند که به هر طریق ممکن، ضروری است به بدن افرادی دیابتی برسد. از جمله آنتیاکسیدانهای قابل دسترس عبارتند از انار، زرشک، گیلاس، هندوانه، آب زرشک هستهدار، آلبالو، انگور قرمز، آلو سیاه، زغالاخته و حتیالامکان از معرض اشعههای مضر دور باشند. به عقیده نویسنده کتاب، عسل و ژل رویال و سیر نیز از دیگر مواد موثر در درمان هستند.
«تحلیل علمی در مورد کبد چرب» عنوان آخرین فصل کتاب است. دریایی در این فصل به علل بیماریهای کبد چرب براساس تحقیقات کتاب «شیف» یعنی «بیماریهای کبد چرب» منتشر شده در سال 1999 اشاره میکند. بروز کبد چرب مزمن در کتاب «شیف» متاثر از مصرف الکل، چاقی، دیابت قندی، عمل جراحی بای پس، سوء جذب پروتئین ــ کالری و تغذیه وریدی است. اما کبد چرب حاد، بر اثر کبد چرب حاملگی، سندرم ری، مسمومیت با مواد توکسیک و داروها بروز میکند.
نخستین چاپ کتاب «درمان بیماریهای کبدی و کبد چرب در طب سنتی» با شمارگان سه هزار در 300 نسخه و 64 صفحه، به بهای سه هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سفیر اردهال روانه بازار نشر شده است.
سهشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۹
نظر شما