خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ به گزارش ستاد خبری کنگره بینالمللی سبط النبی (ع)، حجتالاسلام عباس جعفری فراهانی، دبیر کمیته علمی کنگره بینالمللی سبط النبی (ع) درباره هدف از برگزاری کنگره بینالمللی سبط النبی (ع) گفت: هدف از این کنگره معرفی اهل بیت (ع) و سیره و مبانی مکتب آن بزرگواران به جهانیان است.
وی افزود: زمینهسازی مناسب برای هویتشناسی دینی بر اساس نگرش اهل بیت (ع)، معرفی جامع شخصیت امام حسن مجتبی (ع) و تبیین نظریه صلح و مدیریت بحران در اندیشه امام حسن مجتبی (ع) از اهداف دیگر برگزاری این کنگره است.
حجتالاسلام جعفری درباره تاریخچه شکلگیری این کنگره اظهار کرد: چند سال قبل، حجتالاسلام سید محمدباقر علمالهدی، مسئول حوزه علمیه قاسم بن الحسن در تهران، جشنوارهای با عنوان امام حسن مجتبی (ع) برگزار کرد و مجمع نیز در این جشنواره مشارکت داشت. بعد از آن، به دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) پیشنهاد شد که همایشی بینالمللی به نام امام حسن مجتبی (ع) برگزار شود که مجمع هم پذیرفت و مسئولیت اصلی برگزاری همایش بر عهده مجمع جهانی اهل بیت (ع) قرار گرفت. البته نهادهای فرهنگی دیگری هم مشارکت میکنند.
وی در مورد نحوه اطلاعرسانی فراخوان کنگره بینالمللی سبط النبی (ع) عنوان کرد: برای این کنگره سایتی در نظر گرفته شد و فراخوان مقالات به صورت ایمیل، از طریق سایتهای دیگر و با ارسال نامه به مراکز علمی و فرهنگی داخل و خارج کشور اعلام شد. این فراخوان به نمایندگان مجمع و در سراسر دنیا نیز اطلاعرسانی شد.
دبیر کمیته علمی کنگره بینالمللی سبط النبی (ع) با بیان اینکه کمیته علمی کنگره از استادان حوزه و دانشگاه که مسلط به تاریخ اسلام و به ویژه تاریخ تشیع و اهل بیت (ع) هستند تشکیل شده است، در تشریح برنامههای کنگره یادآور شد: اين کنگره در روزهای اول و دوم تیرماه 1393 در تهران برگزار میشود و در افتتاحیه برخی از مهمانان داخلی و خارجی و صاحبان مقاله برای سخنرانی دعوت شدهاند. بعد از مراسم افتتاحیه، چهار کمیسیون تشکیل میشود و روز اختتامیه جمعبندی کمیسیونها و دستاوردهای آنها را خواهیم داشت.
حجتالاسلام جعفری فراهانی در پایان با بیان این که همزمان با برگزاری کنگره، نمایشگاهی از کتابها، پایان نامهها، مقالات و نرمافزارهایی را که در مورد امام حسن (ع) منتشر شده است برپا میکنیم افزود: علاوه بر تدوین و چاپ مجموعه مقالات فارسی و عربی در چهار جلد، سه کتاب با عناوین «بلاغة الامام الحسن (ع)»، «عصر الإمام الحسن (ع)؛ اجتماعیاً و سیاسیاً» و «صلح الحسن (ع) و ثورة الحسین (ع)» با اصلاحات، تکمیل و ویرایش نیز تجدید چاپ میشوند.
برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب «سبط اکبر؛ امام حسن مجتبی(ع)»
حسین مهدویمنش، مسئول دبیرخانه کنگره بینالمللی سبطالنبی (ع) با بیان اینکه این همایش ظرفیتهای علمی زیادی دارد گفت: تاکنون حداقل 20 جلسه ستادی با دستگاهها و سازمانهای مشارکت کننده برگزار کردهایم که ستاد اقامه نماز جمعه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دفتر مطالعات و تحقیقات اسلامی، جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد تعاون سپاه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، دبیرخانه عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، صدا و سیمای جمهوری اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، موسسه فرهنگی و مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) و مجمع جهانی اهل بیت (ع) به عنوان نهاد اصلی در برگزاری این همایش حضور دارند.
وی درباره مهمترین فعالیتهای این دبیرخانه عنوان کرد: در مرحله نخست ایجاد ارتباط بین کمیتهها و کارگروههایی که در قالب ستاد برگزاری این همایش فعالیت میکنند. مهمترین وظیفه دبیرخانه کنگره است. تشکیل جلسات ستادی، پیگیری مصوبات، اطلاعرسانی فراخوان، جذب آثار و ارسال برای داوری و برگزاری امور اجرایی مراسم و ... نیز از دیگر وظایف این دبیرخانه است.
وی تصریح کرد: ما اکنون مشغول آخرین مرحله داوری مقالاتی هستیم که بعد از اتمام مهلت ارسال به دبیرخانه ارسال شده است. تعداد بیش از 120 مقاله ارسال شده که 50 اثر خارجی و 80 اثر به صورت شعر است.
مسئول دبیرخانه کنگره بینالمللی سبط النبی(ع) گفت: مهلت مسابقه کتابخوانی هم تا پایان خردادماه درنظر گرفته شده است. منبع این مسابقه کتاب «سبط اکبر؛ امام حسن مجتبی(ع)» از مجموعه «سیره پیشوایان» است که به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع) منتشر شده است.
وی با تاکید بر استقبال مخاطبان از این کنگره افزود: استقبال در حد بسیار گسترده بوده و اشعار و مقالات خوبی به دبیرخانه رسیده که این موضوع در روزهای پایانی مهلت ارسال آثار بسیار پررنگ بود.
مهدویمنش با اظهار اين كه فراهم کردن مقدمات برپایی یک اجلاس بینالمللی علمی و فرهنگی در قالب دو روز نیازمند هماهنگیهای مختلفی است گفت: از صاحبان آثار برتر برای حضور در کنگره دعوت به عمل آمده است و در تلاش هستیم مطالب تولیدشده حتی بعد از برپایی کنگره نیز مورد ارجاع علاقهمندان و پژوهشگران باشد.
چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰
نظر شما