چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۷
«رایانش ابری» بر فراز بازار کتاب

کتاب «رایانش ابری» با هدف تاکید بر اهمیت موضوع رایانش ابری به‌عنوان زمینه‌سازی برای تقویت شبکه ملی اطلاعات، به قلم مشترک رحمان وطندوست و مهدی غیاثی، از سوی انتشارات تقریر منتشر شد.

مهدی غیاثی‌،‌ مشاور معاونت حقوقی امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ‌در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره انتشار تازه‌ترین اثرش «رایانش ابری» اظهار کرد: کتاب «رایانش ابری» در چهار فصل با عنوان‌های «تاریخچه پردازش ابری»، «معماری پردازش ابری»، «امنیت پردازش ابری» و «نتیجه‌گیری» به ‌تازگی از سوی انتشارات تقریر منتشر شده است.

نویسنده کتاب «رایانش ابری» ادامه داد:‌ در فصل نخست کتاب چیستی مفهوم «رایانش ابری» تبیین و برای آشنایی بیشتر مخاطبان، نکات و شاخص‌هایی از این تکنولوژی ارایه شده است. به‌عنوان نمونه در این فصل آمده که یکی از مهم‌ترین شاخص‌های استفاده از خدمات ابری این است که این تکنولوژی به دور از کاربر است.

غیاثی گفت: فصل دوم به تشریح امنیت لایه‌‌های مختلف پردازش ابری پرداخته و فصل سوم، بر این نکته تاکید کرده که مقوله امنیت، هنر است نه علم. محتوای این فصل به چرایی ضرورت امنیت پاسخ داده و استراتژی‌های دفاع از عمق را به‌عنوان مبحثی مهم ارزیابی کرده است. در فصل پایانی نیز با تبیین وضعیت موجود و برنامه‌ریزی مسیر رسیدن به وضعیت مطلوب، از مباحث مطرح شده در فصل‌های کتاب «نتیجه‌گیری» شده است. 

رصد وضعیت اینترنت داخلی و خارجی
مشاور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره لزوم انتشار این اثر تصریح کرد: رصد وضعیت اینترنت داخلی و خارجی یکی از فعالیت‌هایی است که با هدف هم‌طرازی فضای اینترنت داخلی و سطح بین‌الملل در وزارت ارتباطات و فن‌آوری ارتباطات دنبال می‌شود.

مولف کتاب «بر مدار آی‌سی‌تی» ادامه داد: رعایت دو نکته، بومی‌سازی همه برنامه‌های فناوری اطلاعات اعم از شبکه‌های اجتماعی و‌ وب‌سایت‌ها و همه بخش‌های فضای مجازی و توجه به بحث امنیت را بر خود ملزم می‌دانیم. موضوع «رایانش ابری» با توجه به لزوم بسترسازی برای شکل‌گیری شبکه ملی اطلاعات، دارای اهمیت است. 

کمبود منابع در بحث رایانش ابری
غیاثی اظهار کرد:‌ موضوع «رایانش ابری» بحثی محسوس اما کمتر فراگیر است، بنابراین منابع محدودی در اختیار علاقه‌مندان و محققان وجود دارد. کتاب «رایانش ابری» به‌عنوان یک منبع اولیه برای متخصصان،‌ دانشگاهیان و حتی کارمندان فعال در حوزه فناوری کاربرد دارد.

وی در تشریح موضوع کتاب گفت: منظور از رایانش ابری، شبکه اینترنت است. به عبارتی، برای به تصویر کشیدن مفهوم اینترنت از «ابر» استفاده می‌شود. «رایانش» نیز به معنای ذخیره اطلاعات روی یک سرور است. یعنی کاربر می‌تواند اطلاعات خود را روی یک سرور ذخیره کند تا کاربران دیگر نیز براساس نیاز از آن استفاده کنند. مزیت «رایانش ابری» ایجاد همین شبکه اطلاعاتی است. 

نویسنده کتاب «اندیشه در پرسش، دانش در پاسخ» افزود:‌ این مدل سعی می‌کند با کمترین وابستگی به نیروی منابع انسانی و کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات، جوابگوی نیاز کاربران باشد. این فناوری هنوز به بلوغ نرسیده است و به همین دلیل تعاریف ارایه شده از سوی صاحب‌نظران این حوزه به‌طور کامل مورد توافق نیست. 

دسترسی آسان کاربر براساس تقاضا
غیاثی ادامه داد: موسسه بین‌المللی فناوری و استاندارد‌ها «رایانش ابری» را مدلی دانسته که دسترسی آسان کاربر را براساس تقاضا از طریق شبکه به مجموعه‌ای از منابع رایانشی قابل تغییر مانند شبکه‌ها و سرور‌ها فراهم می‌کند. به عبارت دیگر «رایانش ابری» سیستم ذخیره‌سازی برنامه‌های کاربردی است.

وی درباره طول مدت نگارش و مخاطبان کتاب «رایانش ابری» گفت:‌ نگارش کتاب  9 ماه به طول انجامید، اما در مجموع پس از گردآوری منابع انگلیسی و جستجو در پایگاه‌های علمی، تالیف این اثر یک‌سال زمان برد. فعالان حوزه فناوری ارتباطات و حوزه کسب و کار، مخاطبان اصلی این اثر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها