یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
جومپالاهیری در «گودی» نگاه منتقدانه به جامعه امریکایی ندارد

رمان «گودی» نوشته جومپالاهیری درباره زندگی دو برادر است و زنی میان این دو که انگار هرگز از گذشته خلاصی نمی‌یابند، و حکایت عشقی که تا سالیان دراز پس از مرگ همچنان زنده است.جومپالاهیری در این رمان برخلاف جویس کرول اوتس نگاه منتقدانه‌ به جامعه امریکایی ندارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) جومپالاهیری نویسنده‌ هندی‌تبار که به انگلیسی می‌نویسد در قیاس با زنان داستان‌نویس طراز اول، نویسنده‌ای متوسط به حساب می‌آید. اما در حد قابل ملاحظه‌ای بدون این‌که آثارش مبتذل باشد، عامه‌پسند می‌نویسد.

با خواندن رمان «گودی» به گونه‌ای ناگزیر هر خواننده حرفه‌ای که نگاه منتقدانه دارد، می‌تواند دریابد که نوع دیدگاه این نویسنده، به رغم کوشش‌های آگاهانه‌اش که خود را مستحیل شده در جامعه امریکا و یک امریکایی به حساب می‌آورد، به هر تقدیر دیدگاه یک مهاجر است.

جومپا لاهوری در رمان «گودی» نیز پرهیز ناگزیری از حافظه تاریخی‌اش به عنوان یک هندی تبار آسیایی ندارد. این نگاه و دیدگاه در مقایسه با نویسنده‌ای مثل جویس کرول اوتس بیشتر خودش را نشان می‌دهد. آنچه در کار نویسنده مفقود است، نگاه نقد کننده جامعه امریکایی است. شاید او ناآگاهانه و ناخودآگاهانه مانند بسیاری از مهاجران روشنفکر و اهل قلم دچار شیدایی و نوعی سرگشتگی در مقابل جامعه امریکایی است که این نکته برمی‌گردد به این‌که او نتوانسته آن جامعه را عمیقاً بشناسد، درست برخلاف نویسنده‌ای چون جویس کرول اوتس.

رمان «گودی» با ترجمه امیرمهدی حقیقت در شمارگان هزار و 500 نسخه با قیمت 21 هزار تومان به تازگی از سوی نشر ماهی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها