مجموعه داستان «خواب نیلبک» هرمان هسه نویسنده آلمانی با ترجمه سروش حبیبی منتشر شد.
داستانهای هسه برکنار از این تحولات، تغییرات و دگرگونیها در تفکرات وی نیست و با خواندن چند داستان کوتاه از مجموعه «خواب نیلبک» میتوان به صحت و درستی این نکات و موارد دست یافت. در واقع تحولات، تغییرات و دگرگونیهایی که در تفکرت هسه به لحاظ تحول و تعمق در مباحث عرفانی و به طور کلی گرایشهای عرفانی دیده میشود، هستی شناسی او را به سمت نوعی گریز از ماتریالیسم دوران خود سوق میدهد، از آن بیزار میکند و به پوچگراییاش پی میبرد.
در تمام مجموعه آثار هرمان هسه و همین طور «خواب نیلبک» او در عمق، نوعی نگاه عارفانه و ماورایی وجود دارد. به لحاظ شیوه و طرز نوشتن نیز میتوانیم او را نویسندهای کلاسیک تراز اول بدانیم. قصههای هرمان هسه به معنای معمول قصه نیستند، هرچند که عمیقاً با موازین قدیمی شرقی و غربی قصهپردازی سازگارند. او قصههای خود را بین سالهای 1900 تا 1933 نوشته است. داستانسرایی خارقالعاده هسه از تسلط او بر قصهگویی خبر میدهد و از کوششهایش در اینکه زندگی هنری خود را به صورت نوعی قصه بازنماید.
هسه در قصهوار کردن زندگیاش توفیقی نیافت زیرا هرگز نتوانست به آرمانی که داشت دست یابد اما در عرصه قصه درست به علت همین ناکامی کامیاب شد.
در بخشی از داستان «گورزاد» این مجموعه می خوانیم: «قصهگوی پیر شبی بر سکوی ساحل چنین سخن آغاز کرد:
ای سروران ارجمند، امشب اگر بخواهید، میخواهم قصهای بسیار قدیمی برایتان نقل کنم، قصه بانویی زیبا و زرخرید گورزادش را، قصه مهر و وفا و خیانت و عشق و مرگ، قصهها و شرح ماجراهای نو و کهن همه گرد همین موضوع میگردد.»
کتاب «خواب نیلبک» در شمارگان هزار و 500 نسخه و با قیمت 12 هزار و 500 تومان به تازگی از سوی نشر ماهی منتشر شده است.
نظر شما