رضا عبداللهی گفت: پیشنهاد میکنم اشعاری که در منقبت رسول اکرم(ص) در دیوانهای مختلف وجود دارد، در کتابی مستقل گردآوری شود. چنین کتابی برای شاعران آیینی که در این حوزه کار میکنند، میتواند به منبعی برای رجوع آنها تبدیل شود.
ترانهسرای «یاد تو در دل من توفان به پا میکنه» ادامه داد: شاعران سده 6 هجری در اوج شکوفایی غزل، قطعهها، غزلها و قصاید زیبا و پرطمطراقی در وصف حضرت رسول اکرم(ص) نوشتهاند اما کمتر پژوهشگری دنبال این شعرها رفته است تا آنها را کتاب کند. البته کتابهایی درباره ائمه چاپ شده که با استقبال خوبی هم روبهرو بوده است.
این شاعر افزود: در دوران معاصر کسانی که شعرهایی درباره پیامبر اعظم(ص) مینویسند، متأسفانه اطلاعات دقیقی از زندگی خاندان ایشان ندارند و اغلب شعرها توصیفی است.
عبداللهی اضافه کرد: بسیاری از پادشاهان در زمان حیاتشان مدح میشدند و یک سده بعد حتی آن مدح به ذم تبدیل شد یا حتی شاعرانی آنها را هجو کردند اما حتی بعد از درگذشت معصومینمان نیز شاعران در منقبت آنان شعرهایی استوار و درخشان سرودهاند. مدح پادشاهان کوتاه مدت اما سرودن شعر در منقبت پیامبر(ص) و ائمه همیشگی است.
رضا عبداللهی، شاعر و ترانهسرا، کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی است. از وی تا کنون کتابهای متعددی به چاپ رسیده است. دیوانهای «واله اصفهانی»، «میرزا ابوالحسن فراهانی»، «شفیعای شیرازی»، «صبوری تبریزی» و «حسرت همدانی» با تصحیح او منتشر شدهاند. مجموعههای شعر «در حاشیه سکوت» (غزل)، «گزیده ادبیات معاصر» (غزل)، «با تمام خستگی لبخند داشت» (مثنوی)، «دلم هرکجا هست یادش بخیر» (غزل)، «کدامین جمعه میآیی» (دوبیتی) و «بگو با چه لحنی بخوانم تو را» (مثنوی) از آثار منتشر شده او هستند.
علاوه بر این، کتابهای «گلچین شعرا، بیا تا گل برافشانیم» (گردآوری)، «هجوگویان پارسیزبان» (پژوهش)، «خودستایی در بیان شاعران» (پژوهش)، «بحثی پیرامون زحاف رایج در شعر فارسی» (پژوهش) و «اندیشههای به یادماندنی» از عبداللهی به چاپ رسیدهاند.
نظر شما