سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
بانوان فعال در ترجمه و تفسیر قرآن تجلیل می‌شوند/ معرفی نفرات برتر به بنیاد ملی نخبگان

دبیر پنجمین دوره همایش تجلیل از بانوان قرآن پژوه از تجلیل 14 بانوي قرآن پژوه در 12 عرصه خبر داد و گفت: در این میان از بانوانی که در چاپ مقاله، ترجمه کتاب، تفسیر قرآن و ترجمه قرآن به زبان‌های خارجی فعالیت داشته‌اند تجلیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، معصومه فرزانه، دبیر همایش پنجمین دوره تجلیل از بانوان قرآن‌پژوه امروز 30 اردیبهشت‌ماه در نشست رسانه‌ای این همایش گفت: نخستین دوره این همایش مصادف با زمانی بود که مقام معظم رهبری درباره جامعه قرآنی بانوان سخن گفتند و بیان کردند که باید کاری کنیم که قرآن در زندگی ما تجسم عینی پیدا کند.

وی ادامه داد: در جامعه امروز آسیب‌ها و خلاهای بسیاری دیده می‌شود که راهکارش انس با قرآن است. باید چهره‌های قرآنی به جامعه معرفی شوند تا افراد از آن الگوگیری کنند. به عبارت دیگر ما باید قهرمانان قرآنی را به جامعه معرفی کنیم.  

فرزانه با بیان این‌که همایش تجلیل از بانوان قرآن‌پژوه طی سال‌های گذشته موفق عمل کرده اظهار کرد: طی چهار دوره گذشته که این همایش برگزار شده است، چهره‌های قرآنی بسیاری از میان بانوان فعال قرآنی به جامعه معرفی شده‌اند. 

وی در تشریح اهداف برگزاری همایش بانوان فعال قرآنی گفت: شناسایی و تقویت روحیه نوآوری در رشته‌های قرآنی، تجلیل از تفکرات و روش‌های برتر بانوان قرآنی در مناطق مختلف کشور و معرفی و تجلیل بانوان قرآنی از جمله اهدافی است که این همایش دنبال کرده است.

مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، شناسایی بانوان فعال قرآنی و معرفی آن‌ها به جامعه را رسالت این سازمان دانست و یادآور شد: طی سال‌های گذشته بانوان توفیقات بسیاری در حوزه‌های مختلف داشته‌اند که البته این توفیقات در عرصه قرآن کمتر به نمایش گذاشته شده است. 

فرزانه تاکید کرد: طی تعاملاتی که با تمامی مؤسسات و مراکز قرآنی کشور داشته‌ایم در پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی بیش از دو هزار نفر از نخبگان و فرهیختگان قرآنی که منشأ خیر و برکات زیادی در جامعه بوده‌اند حضور پیدا می‌کنند. همچنین در این مراسم از 14 بانوی فعال قرآنی تجلیل خواهد شد. 

این مقام مسئول با بیان این‌که در پنجمین همایش بانوان فعال قرآن در 12 عرصه، از 14 نفر بانوي قرآن‌پژوه تجلیل می‌شود، افزود: علاوه بر 12 بانوي فعال قرآنی که در 12 عرصه این همایش تجلیل می‌شوند دو مؤسسه و مرکز قرآنی فعالی که در زمینه تربیت بانوان قرآنی موفق عمل کردند نیز معرفی و تجلیل خواهند شد. 

به گفته فرزانه، «ایثارگری و فداکاری»، «حفظ قرآن»، «داوری قرآن»، «پژوهش‌های قرآنی»، «آموزش‌های قرآنی»، «تبلیغ و ترویج قرآن»، «مدیریت قرآنی»، «فعالیت‌های هنری قرآنی»، «نرم‌افزار قرآنی»، «خانواده قرآنی»، «دارندگان رتبه‌های قرآنی» و «واقف قرآنی» از جمله عرصه‌هایی هستند که بانوان فعال قرآنی در آنها شناسایی شده‌اند و تجلیل می‌شوند. 

مشاور امور بانوان سازمان اوقاف توضیح داد: به طور مثال در حوزه ایثارگری و فداکاری بانویی انتخاب شده که علاوه بر اینکه همسر شهید است، نویسنده و پژوهشگر قرآنی بوده و تألیفاتی بسیاری در این عرصه داشته است.

وی همچنین گفت: در عرصه «داوری قرآنی» از بانوانی که طی سال‌های گذشته به داوری مسابقات قرآنی بانوان در کشور پرداخته‌اند و در عرصه «پژوهش‌های قرآنی» از بانوانی که پژوهش‌های قرآنی داشته و یا چاپ مقاله در حوزه قرآنی، ترجمه کتاب، تفسیر قرآن و ترجمه قرآن به زبان خارجی داشته‌اند، تجلیل می‌شود. در حوزه «آموزش‌های قرآنی» نیز بانوانی که به آموزش‌های تخصصی و عمومی قرآنی برای بانوان پرداخته‌اند معرفی و تجلیل خواهند شد.

فرزانه افزود: در عرصه «تبلیغ و ترویج»، بانوان قرآنی که اجرای برنامه قرآنی در محافل و مراسم قرآنی و ارائه برنامه‌ تبلیغی در سطح ملی و بین‌المللی داشته‌اند معرفی خواهند شد و در عرصه «مدیریت قرآنی» نیز بانوانی که مدیریت نهاد‌های قرآنی یا ارائه برنامه‌های کلان قرآنی را بر عهده دارند مورد تجلیل و تقدير قرار خواهند گرفت.

این مقام مسئول درباره تجلیل از بانوان هنرمند قرآنی و فعالان رسانه‌های قرآنی اظهار کرد: در حوزه «فعالیت‌های هنری قرآنی» نیز رشته‌های خوشنويسي، تذهیب، نگارش فیلم‌نامه قرآنی، نمایشنامه، تهیه‌کنندگی و کارگردانی فیلم‌های قرآنی و... در نظر است و در حوزه «نرم‌افزار قرآنی» نیز بانوانی که به تولید و طراحی سایت‌ها و وبلاگ‌های قرآنی و فعالیت در سایت‌ها و رسانه‌های قرآنی پرداخته‌اند معرفی و تجلیل می‌شوند. 

فرزانه در توضیح حوزه «خانواده قرآنی» نیز اضافه کرد: در این بخش نیز یک بانوی قرآنی که در کنار فعالیت‌های قرآنی خود موفق شده یک خانواده قرآنی تربیت کند و اعضای خانواده او قاری و حافظ قرآن هستند یا توفیقات خوبی در این عرصه داشته‌اند معرفی و تجلیل می‌شود. 

وی ادامه داد: در عرصه «دارندگان رتبه‌های قرآنی» نیز بانوانی که رتبه‌های برتر مسابقات استانی و کشوری قرآن و المپیادهای قرآنی را کسب کرده‌اند مورد توجه بودند و در کنار آن، طلاب برتر، ورزشکاران حافظ قرآن و... تجلیل خواهند شد.

مشاور امور بانوان سازمان اوقاف افزود: در بخش «واقفان قرآنی» بانوانی که اقداماتی به منظور توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی وقف انجام داده یا وقف قرآنی داشته‌اند، مورد تجلیل قرار خواهند گرفت. 

به گفته فرزانه، در پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی این امکان فراهم شده تا بانوانی که توان مالی زیادی ندارند و نمی‌توانند هزینه زیادی را به عنوان صدقه جاریه وقف کنند بتوانند با حضور در همایش، قرآن‌‌هایی را وقف کنند. این بانوان می‌توانند برای وقف قرآن با مسئولان اوقاف در روز همایش هماهنگی انجام دهند. 

وی با بیان این‌که نفرات اول تا سوم پنجمین دوره همایش تجلیل از بانوان قرآن پژوه به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، یادآور شد: پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی در تاریخ 7 خردادماه از ساعت 9 تا 13 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها