محمدرضا تاجیک با تکیه بر رویتپذیری و آگاهسازی امر تروماتیک، کتاب «معلمهای نادان» را نوشته است. وی معتقد است این کتاب تصویری واضح از ساکنان شهر ارایه می دهد.
وی گفت: این کتاب در پنج پرده تالیف شده است. معلمهای این کتاب برای ورود به ساحت نظم نمادین یعنی عرصه تحقق حضور و هویت در قاب و قالب موجودات زندهای جلوه میکنند که دارای قابلیت اضافی زیست اجتماعی هستند.
تاجیک معلمهای کتاب خود را افرادی دانست که با انجام کارهای ناپسند در جامعه عامل اشاعه بداخلاقی در اجتماع هستند.
جامعه، به مثابه تئاتر
وی درباره شکل ارایه مطالب کتاب به صورت نمایش توضیح داد: فضای جامعه به گستردگی تئاتر است. بازیگران حمایت صحنه را ندارند و فضای اجرا تبدیل به فضای مشترکی شده است که بین بازیگران و تماشاگران یکسان تقسیم شده است. زمان اجرا بسیار طولانی است. فضا باز است و کسی از آن اخراج نمیشود.
تاجیک در ادامه با اشاره به دیگر شباهتهای صحنه جامعه و تئاتر گفت: در صحنه جامعه و تئاتر تماشاگران و بازیگران در ارتباط مستقیم با یکدیگر هستند،با هم دیالوگ دارند و آگاهی را انتقال می دهند.
این مولف، با بیان این که دراین کتاب آموزههای اخلاقی و اجتماعی روایتی نمایشی دارند، اظهار کرد: در این متن مرز میان نظم و نثر،داستان و رمان و درون و برون فرو میریزد و شخصیتها در بستر شیوه خاص زیستن،احساس کردن و اندیشه کردنشان خلق میشوند. برخی شخصیت ها اگرچه شخصیتهایی سیال،لغزنده و تخیلی نیستند اما وجودشان در برگیرنده افکار، اعمال و گفتار غیرواقعی است.
تاجیک با بیاناینکه معلمهای این داستان مانند بازیگران تئاتر خیابانی، نوعی بازی درمانی را به نمایش میگذراند گفت:بازیگران این داستان معلمهایی هستند که نوعی بازیدرمانی را مانند تکنیک روانشناختی به نمایش میگذارد و همچون سایکودرام یا رواندرمانگری از راه تئاتر عمل میکنند.
تاجیک درباره نتیجه این کتاب گفت: تماشاگران نادان(خوانندگان)، از معلمهای نادان خود یاد میگیرند که واقعیتهای زندگی اجتماعی چیست و دلیل زندگی آنها در این جامعه چیست.
«معلمهای نادان» در 120 صفحه ازسوی نشر تیسا منتشر شده است. علاقهمندان مباحث اجتماعی میتوانند این کتاب را به قیمت هفت هزار تومان از کتابفروشیها خریداری کنند.-
نظر شما