نخستین فصل کتاب «امام خمینی و مهار فتنه بنیصدر و منافقین» به مفهوم فتنه، ویژگیها و عوامل پیدایش آن در جامعه، با نگاهی به جریان نفاق و سیر شکلگیری آن در تاریخ اسلام میپردازد.
نگارنده در دومین فصل، با توجه به نقش محوری منافقین و بنیصدر در شکلگیری جریان نفاق در سالهای 1359 و 1360، به معرفی و عوامل پیدایش آنها پس از انقلاب اسلامی پرداخته است. شیوههایی که منافقان پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی به کسب مقبولیت در جامعه میپرداختند نیز از دیگر موضوعهای بحث شده در دومین فصل کتاب است.
روند تکوین اتحاد میان منافقین و بنیصدر و مواضع بنیصدر و منافقین نسبت به یکدیگر موضوعهایی است که در فصل سوم «امام خمینی و مهار فتنه بنیصدر و منافقین» به آن پرداخته شده و «کهره» در چهارمین فصل کتاب نقش امام خمینی (ره) را در مهار فتنه نفاق و مواضع ایشان در برخورد با این جریان را مطرح میکند.
سرنوشت فتنه نفاق و اقدامهایی که سران این فتنهها پس از شکست در برنامههای خود پیش گرفتند، در فصل پنجم کتاب بررسی شده است و نویسنده، کتاب «امام خمینی و مهار فتنه بنیصدر و منافقین» را با ارایه نتیجهگیری و اسناد و تصاویری از جریانهای فتنهانگیز سالهای نخست استقرار نظام جمهوری اسلامی به پایان برده است.
در بخشی از این نتیجهگیری و در صفحه 252 کتاب «امام خمینی و مهار فتنه بنیصدر و منافقین» میخوانیم: «بنیصدر که با پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشته بود، فعالیتش را به شکلی پیش برد که به تدریج جایگاهی در میان شخصیتهای مطرح بین دانشگاهیان، جوانان و مردم پیدا کرد و سعی کرد تا به عنوان یک ایدئولوگ مسلمان، اعتماد روحانیت و مردم را جلب نماید و سرانجام با تاسیس روزنامه انقلاب اسلامی و استفاده از فضای اوایل پیروزی انقلاب و جلب حمایت گروههای چپ و ملیگرا توانست با کسب بیش از یازده میلیون رای به ریاست جمهوری رسید.
حمایت بنیصدر از گروههای لیبرال و چپگرای اسلامی و چالشهای جدی با نیروهای خط امام، که حزب جمهوری اسلامی مهمترین نماینده آن به شمار میرفت، کشور را دچار بحرانهای متعددی کرد...»
«امام خمینی و مهار فتنه بنیصدر و منافقین» را انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی با شمارگان دوهزار نسخه، 320 صفحه، قطع وزیری و به بهای 100هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.-
نظر شما