به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست شورای سیاستگذاری دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، پیش از ظهر امروز با حضور «علی جنتی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدجواد جعفری»، دبیر جشنواره و اعضای شورا در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.
در این نشست، وزیر ارشاد از جدیدترین آثار منتشرشده توسط بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) رونمایی کرد. کتابهای «رویای هشتم»، «رایحه رضوی» با مقدمه وزیر ارشاد و «مجموعه تفسیری امام رضا(ع)» تازهترین عناوین منتشرشده بنیاد امام رضا(ع) است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مهم خواندن ترجمه آثار رضوی به زبان های مختلف دنیا گفت: باید نسبت به ترجمه درست توجه ویژه داشت، زیرا گاهی بهترین کتاب ها به دلیل ترجمه بد آنها کنار گذاشته می شوند و مقصود درست را به مخاطبان نمی رسانند.
وی افزود: این جشنواره فرصتی است تا در سایه حضرت امام رضا (ع) بسیاری از پژوهشگران، نویسندگان، فرهیختگان و هنرمندان بتوانند آثار فاخر خود را در این حوزه عرضه کنند.
واگذاری برنامه های دهه کرامت به بخش مردمی
جنتی با تجلیل از تلاش های صورت گرفته در برگزاری این جشنواره بر واگذاری برنامه های دهه کرامت به بخش مردمی تاکید کرد و گفت: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) یکی از گسترده ترین رویدادهای فرهنگی کشور است که در طول یازده دوره برگزاری به تدریج سیر تکاملی خود را طی کرده و دستاوردهای جدیدی را بر توفیقات گذشته خود افزوده است.
وی گفت: نهادها و سازمان های دولتی باید بیشتر در امور برنامه ریزی، هدایت و نظارت فعالیت کنند و امور اجرایی را به دست مردم بسپارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جشنواره امام رضا(ع) جشنواره ای است که تمامی کشور در آن شرکت می کنند و همه استان های کشور و بسیاری از مجامع شیعی در خارج از کشور در آن حضور فعال دارند.
جشنواره امام رضا(ع) جزو نادرترین رویدادهای کشور است
جنتی گفت: جشنواره امام رضا(ع) جزو نادرترین رویدادهای فرهنگی کشور است که دستگاهها و نهادها علاوه بر وظیفه اداری خود بر اساس باورهای اعتقادی و عشق به حضرت امام رضا(ع) در این زمینه فعالیت و تلاش می کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مشهد پایتخت معنوی ایرانیان است ادامه داد: جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) بهانه ای است که آحاد ملت و به خصوص اهالی فرهنگ و هنر بتوانند ارادت خود را نسبت به حضرت نشان دهند.
وی با اشاره به اقدامات مثبت در حوزه این جشنواره افزود: امیدوارم جشنواره دوازدهم با همت و تلاش دست اندرکاران آن پربارتر از گذشته برگزار شود.
جنتی گفت: امیدوارم این رویداد بزرگ فرهنگی کشور که جنبه بین المللی هم پیدا کرده است، در داخل و خارج از کشور چنان توسعه یابد که آوازهاش در همه شهرها، روستاها و خارج از کشور در میان شیعیان و غیر شیعیان تاثیر خود را بگذارد.
وی تاکید کرد: لازم است برخی دستاوردهای دوره های گذشته جشنواره امام رضا(ع) بازشناسی شود و بر اساس آن در پیشبرد اهداف آن گام های بعدی را برداشت.
جنتی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با جمعی از برگزار کنندگان حرکت معنوی اعتکاف که از یک مسجد شروع شد و امروز به صورت حرکت فراگیر در سراسر کشور تبدیل شده است افزود: این اقدامات نشان دهنده قدرت نهاد سازی جمهوری اسلامی ایران است و در این راستا جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که وقتی طرحی مطرح و تصویب می شود چنان وسعت و گسترش می یابد که به مرزهای خارجی هم گستردش مییابد.
وی با تاکید بر اینکه معرفی سیره حضرت امام رضا(ع) باید از کودکی آغاز شود افزود: فعال کردن بخش های دانشگاهی کشور نیز یکی از اقدامات موثر در ترویج سیره حضرت امام رضا(ع) در میان جامعه دانشگاهی و جوانان کشور است.
وی افزود: ضروری است با توجه به نیازهای امروز جامعه سبک زندگی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده بر اساس فرهنگ رضوی و سیره حضرت امام رضا(ع) تبین شود.
جنتی ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی هم که امسال به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامیده شده است می توان بر اساس سیره حضرت امام رضا(ع) پیش رفت.
وی با اشاره به اولویت بندی برنامه های جشنواره امام رضا(ع) گفت: باید مجموعه فعالیت های این حوزه را اولویت بندی و ارزیابی کرد و از میان آن ها تاثیرگذارترین و عمیق ترین آنها را برای اجرا انتخاب کرد.
در پایان این جلسه از خادمان برگزیده فرهنگ رضوی، سردار «عبدالرضا آزادی»، «احمد کریمی اصفهانی»، دکتر «جلال درخشه»، «محمدعلی ندایی»، «حجتالاسلام سید لطفالله سپهر» و «سیدسعید سرایی» تجلیل شد. همچنین از کتابهای تازه انتشار یافته بنیاد فرهنگی و هنری حضرت امام رضا(ع) و پوستر دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) رونمایی شد.
دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۴
نظر شما