دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۱
استقبال مردم از تاريخ و جريان​هاي تصوف

کتاب‌های «جریان‌های تصوف در آسیای مرکزی» اثر احمد پاکتچی از نشر الهدی و «تاریخ تصوف اسلامی» اثر عبدالرحمن بدوی از نشر افراز، دو کتاب پرمخاطب درباره جریان‌شناسی تصوف اسلامی در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب بود.

حمید محمدی محمدی، مدیر روابط عمومی انتشارات بین المللی «الهدی» و همچنین مهدی مدیرواقفی، مدیر روابط عمومی نشر «افراز» در پاسخ به «ایبنا» اشاره کردند که کتاب‌های «جریان‌های تصوف در آسیای مرکزی» از نشر الهدی و همچنین «تاریخ تصوف اسلامی» از نشر افراز، در زمره پرمخاطب‌ترین کتاب‌های آن‌ها بوده است.

بنابراين گزارش، «جریان‌های تصوف در آسیای مرکزی» تالیف دکتر احمد پاکتچی، یکی از جدیدترین کتاب‌های منتشر شده در حوزه جریان‌شناسی تصوف اسلامی است. با وجود اهمیت آسیای مرکزی در تاریخ تفکر اسلامی، پیشتر کتابی که عرفان و تصوف در این حوزه را مورد بررسی قرار بدهد، تألیف و منتشر نشده بود. 

نویسنده در این کتاب در پنج بخش «زمینه‌های پیدایی تصوف»، «زهد و تصوف در عصر طاهریان و سامانیان»، «تصوف در آسیای مرکزی در عصر پیش از چغتایی»، «حیات صوفیه در عصر چغتایی و ازبکی» و «تحولات عصر جدید و حیات صوفیه» به جریان‌شناسی تاریخی فرقه‌های تصوف در منطقه آسیای مرکزی پرداخته است. 

«جریان‌های تصوف در آسیای مرکزی» با شمارگان هزار نسخه، 655 صفحه و بهای 20 هزار تومان از سوی مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی «الهدی» در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه ‌شد. 

همچنين «تاریخ تصوف اسلامی» نوشته زنده‌یاد عبدالرحمن بَدَوی متفکر شهیر مصری به ترجمه محمود افتخارزاده، یکی از مهم‌ترین آثار ترجمه شده این متفکر به زبان فارسی است. 

«تاریخ تصوف اسلامی» چهار فصل دارد: فصل اول «مقدمات و مشکلات» است که نویسنده در آن ضمن تبارشناسی واژه تصوف، به تاثیر تفکرات صوفیانه دیگر تمدن‌ها و همچنین نقش جریان‌های صوفیه در اسلام پرداخته است. فصل دوم کتاب «زهد پیامبر و اصحاب» و فصل‌های سوم و چهارم کتاب نیز به ترتیب «حسن بصری و اصحابش» و «بزرگان صوفیه قرن دوم هجری» نام دارد.

عبدالرحمن بدوی در زمره مشهورترین فیلسوفان و محققان فلسفه و کلام اسلامی در قرن معاصر است. او در سال 2002 در قاهره درگذشت. بخشي از منظومه فکری این اندیشمند متأثر از فلسفه هَیدِگِر بود. بدوی بسیاری از کتاب‌ها و رساله‌های فیلسوفانی چون ابن‌سینا و فارابی را تصحیح و منتشر کرده است که از میان آن‌ها می‌توان به «الشفا» اشاره داشت. 

نشر افراز «تاریخ تصوف اسلامی» را با شمارگان سه هزار و 300 نسخه، 342 صفحه و بهای هشت هزار و 500 تومان منتشر کرده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها