احمد کمالینژاد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: از میان دو هزار و 500 ناشر حاضر در بخش داخلی نمایشگاه کتاب تهران، 191 ناشر به حوزه عمومی مربوط میشدند؛ از آنجا که گردآوری این تعداد ناشر در شبستان (طبقه همکف) مقدور نبود، زمینه حضور آنها در طبقه دوم شبستان را فراهم کردیم. در نتیجه حدود 60 ناشر در طبقه دوم هم به صورت مشترک و هم به صورت مستقل جانمایی شدند.
وی ادامه داد: برخی از ناشران نیز که تعداد عناوین کتابهایشان پایین بود، از طریق واگذاری آثارشان به سایر ناشران در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران حاضر شدند.
مدیر کمیته ناشران داخلی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: تعداد ناشران داخلی حاضر در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در مقایسه با سال گذشته پایین بود که علت آن از مشکلات اقتصادی برخی از آنها بهویژه ناشران حوزه کودک و نوجوان و دانشگاهی نشأت می گیرد چون هزینههای تولید کتاب در این دو بخش بالا است. علاوه بر آن، نبود شبکه مناسب توزیع کتاب در جامعه باعث شد ناشران از انگیزه لازم برای شرکت در نمایشگاه برخوردار نباشند.
کمالی نژاد عنوان کرد: عدهای از ناشران نیز با وجود دارا بودن برخی ضوابط حضور در نمایشگاه کتاب تهران، متاسفانه به صورت عمده و پخشی با هدف منفعت بیشتر در نمایشگاه ظاهر شدند. کمیته ناشران داخلی این تخلفات را به کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران اعلام کرد و قرار شد از حضور بعضی از آنها در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده و نمایشگاه کتاب استانی سال آینده ممانعت به عمل آید و تمهیدات جدی برای کیفی سازی نمایشگاه سال آینده اندیشیده شود تا کمتر شاهد این گونه تخلفات باشیم.
وی اظهار کرد: امسال کوشیدیم بنا به توصیه ریاست نمایشگاه کتاب تهران و شورای سیاستگذاری و شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب تهران، فضای بیشتری را در اختیار ناشران کیفی (ناشرانی که آثارشان از سطح کیفی بالایی برخوردار بودند) قرار دهیم تا بتوانند آثارشان را به نحو احسن ارایه کنند.
مدیر کمیته ناشران داخلی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: همچنین امسال تلاش کردیم غرفهها زودتر در اختیار ناشران قرار بگیرد؛ این موضوع باعث شد تا آنها بتوانند غرفه آرایی مناسب و چینش خوبی از آثارشان ارایه کنند.
کمالینژاد در پایان این گفت و گو با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در راستای برآوردن انتظارات ناشران حرکت کردیم، گفت: میکوشیم برای سالهای آینده، نمایشگاه کتاب تهران را به سمت تخصصی شدن پیش ببریم و به بحث محتوای آثار با جدیت ورود کنیم تا از ورود ناشرانی که متاسفانه تولید محتوا ندارند بلکه فعالیتشان، کتابسازی است، پیشگیری کنیم.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سهشنبه (9 اردیبهشت) با حضور رییس جمهوری در مصلی امام خمینی(ره) افتتاح شد. این نمایشگاه شامگاه شنبه (20 اردیبهشت) به کار خود پایان داد.-
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۶
نظر شما