«فیاض زاهد» در حاشيه بازديد از بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با اشاره به تنوع ناشران و کتابهای ارائهشده، افزود: با وجود این تغییرات، باز هم نیازمند زمان هستیم تا نمایشگاه به آنچه شایسته دولت است، برسد.
نویسنده کتاب «دولت و انقلاب» و «عصر طلایی مطبوعات» درباره واگذاری نمایشگاه به بخش خصوصی گفت: هر چه ما نقش و تصدی گری دولت را در حوزههای مختلف به ویژه فرهنگ کم کنیم یک گام به سمت مدنی شدن فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی نزدیک تر شده ایم.
زاهد در ادامه با بیان اینکه فرهنگ در کشور ما حساسیتهای ویژهای دارد، گفت: اگر معنی واگذاری به بخش خصوصی رها کردن فرهنگ در یک بازار مکاره باشد، حرکت خطرناکی است و دولت همچنان باید نقش هدایتگری و سازمانبخشی خودش را حفظ کند، اما در هر حال، بخش فرهنگ میتواند به تدریج و با نظارت و پشتیبانی دولت به صورت تخصصی و تکنیکی، اداره نمایشگاه را به بخش خصوصی و خود ناشران و اتحادیه آنها بسپارد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران، یک فروشگاه بزرگ کتاب است، گفت: توفیق داشتهام که نمایشگاههای کتاب معتبری مثل شانگهای، برلین، فرانکفورت، لندن و پاریس را ببینم و در مقایسه با ایران، باید بگویم که آفت نمایشگاه ایران این است که تعامل ویژهای میان ناشر و مؤلف یا مترجم در این نمایشگاه به وجود نمیآید.
زاهد افزود: باید تمهیداتی اندیشیده شود که صاحب نظران و متخصصان بتوانند با نویسندگان و مترجمان دیدار کنند و بحثهای تخصصی درباره نشر کتاب صورت بگیرد و فضایی ایجاد شود که نویسندگان امکان پردازش ذهنی هرچه بهتری داشته باشند، زیرا هر چه نمایشگاه را تخصصیتر و حرفهایتر برگزار کنیم، به افزایش فرهنگ کشور کمک کردهایم.
نظر شما