رئیس فرهنگستان هنر، در بازدید از بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، درباره ممیزی کتاب گفت: اینکه مردم چه چیزی را دوست دارند و برای چه چیز بیشتر مایه میگذارند، به عهده آنان است. در واقع حق انتخاب و ممیزی با مردم است.
این شاعر افزود: من در زمینه خود فرهنگ اعتقاد دارم که اصولا در کل جریان فرهنگی، این مردم هستند که در ساحتهای مختلف آن حضور دارند و نباید در این مسیر مزاحم مردم شد؛ برای اینکه این مردم یک عرف و یک عادتهایی دارند که آنها را در هردورهای انجام میدهند و در جای خودش این قصه درست است.
علی معلم با اشاره به فرهنگ مردم در تاریخ پر فراز و نشیب کشور گفت: ملتی که قرنها با آداب و رسوم خاص خودش زندگی کرده و مقابل بسیار از حوادث و اتفاقات مختلف ایستاده و پایدار مانده است؛ پس باید این مکانیزم را جدی گرفت و به عنوان کل فرهنگ، نباید دخل و تصرف زیادی در امور مردم انجام داد.
معلم تأکید کرد: دولتها باید متوجه باشند که یک جزء کارساز و برگزیدهای از ملت به حساب میآید؛ برای آنها باید مردم در متن باشند و خدای نکرده هیچ حکومتی نباید خودش را متن یک امت قرار دهد؛ آن هم امتی که فرهنگ دارد و همگان تصدیق میکنند که مدارج این مردم در سابقه فرهنگ، بسیار قابل تأمل است.
وی در پایان گفت و گو با اشاره به نگرانیهای موجود در واگذاری امور فرهنگی به مردم تصریح کرد: من به عنوان یک آدمی که حداقل 50 یا 60 سال در عرصه فرهنگ و فرهنگسازی فعالیت میکنم و حضور دارم، با جرأت میتوانم قول دهم که مردم در عاداتشان و آدابشان و رسومی که دارند، نه اشتباه میکنند و نه آنها را با افراط و تفریط انجام میدهند؛ وقتی تصرف عدوانی میخواهد در اینها بشود، مسائلی پیش خواهد آمد که مورد پسند هیچ کس نیست، حتی خود حکومتها هم این را نمیپسندند.
نظر شما