به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «اصول روزنامهنگاری» شامل نتایج نشست جمعی از استادان روزنامه نگاری آمریکا درباره اصول و بایدها و نبایدهای روزنامهنگاری در عصر کنونی با توجه به تغییرات گسترده در عرصه فناوری اطلاعات است.
نشستهای این گروه از استادان موجب ایجاد کمیته روزنامه نگاران علاقهمند شد که در این کمیته آنها با طراحی برنامههایی برای ارتقای دانش روزنامه نگاری، پروژههای با عنوان اعتلای روزنامه نگاری شکل دادند.
این کتاب نیز در چارچوب این پروژه تدوین شده است که حاصل دهها ساعت گفتوگو و صدها مصاحبه با استادان و پیشکسوتان روزنامهنگاری است و به برخی مشکلات این رشته پرداخته است.
کتاب «آموزش روزنامه نگاری» درباره مباني اساسي روزنامهنگاري به همان روشي است كه در نظامهاي آزاد به کار برده ميشود. این روش شيوهاي از روزنامهنگاري است که تلاش دارد بر واقعيت متکي باشد نه بر نظر شخصي.
در این کتاب میخوانیم که روزنامهنگاري هم يک شغل و هم يک فن است. روزنامه نگارها از مهارتهاي تخصصي بهره ميگيرند و پايبند به معيارهاي خاصي هستند. بنابراين عاملی که روزنامهنگاري را از شغلهاي ديگر مانند پزشکي يا حقوق، که آنها نيز ميتوانند به همين شکل تعريف شوند متمايز ميکند، نقش خاصي است که رسانههاي خبري در يک جامعه ايفا ميکنند.
نگاهی به حمايتهاي حقوقي روزنامهنگاران و مسووليتهاي آنها با ارایه تجربیات جهانی نیز از دیگر موضوعاتی است که در این کتاب به آنها اشاره شده است.
حمیدرضا زاهدی کهنه گورابی فارغالتحصیل کارشناسی روزنامه نگاری از دانشکده علوم ارتباطات تهران است. در کارنامه فعالیتهای او عضویت در شورای سردبیری روزنامه اطلاعات، سردبیر هفتهنامه اطلاعات جبهه و ... دیده میشود. زاهدی همچنین مترجم 10 جلد کتاب مانند «بازگشت به زندگی»، «داستان من»، «زندگی و آثار ده نقاش نوگرا» و «آموزش روزنامه نگاری» است.
پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
نظر شما