جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵
دخالت​هاي دولت قبل، هنرمندان بسياري را بيکار کرد

عضو هیئت مدیره انجمن فارغ التحصیلان هنرستان هنرهای زیبا با بیان اینکه باید برای ممیزی کتاب خصوصاً آثار هنری فکری کرد گفت: روزگاری طراحی جلد و نقاشی داخلی کتاب مشتری داشت اما افزایش دامنه ممیزی، استادان و نقاشان ایرانی را بیکار کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) استاد «مهران لطفعلی» در بازدید از غرفه ايبنا گفت: ناشران به دنبال دردسر نیستند و از آنجایی که بعد از اجرای نقاشی، متعهد به پرداخت دستمزد به نقاش می شوند و یک طرح جلد نفیس چند ماه از هنرمند وقت می گیرد اگر ممیزی کار را رد کند آنان خيلي ضرر می کنند و به همین دلیل به اجرای طرح جلدهای ساده با عناصر گرافیکی قابل تغییر اکتفا کرده اند که به راحتی اصلاح پذیر باشد.

این استاد نقاشی ایرانی افزود: مشکل هنرمندان تا پیش از این، دولت بود که حاضر نبود دست از مداخله در ممیزی بکشد و حالا که خود دولت تمایل به واگذاری ممیزی به اهالی فرهنگ را دارد عده ای با بزرگنمایی و جنجال آفرینی در مطبوعات و رسانه ها تمایل به ادامه چرخه معیوب قبل را دارند.

لطفعلی ادامه داد: یکی از اقشاری که ممیزی بازار کارشان را کساد کرده است، هنرمندانی هستند که سبک کاری شان نقاشی ایرانی است که دیگر ناشران به سراغ شان نمی آیند و باید به دنبال بازار خارجی برای فروش آثارشان باشند.

این هنرمند افزود: در آرشیوم طرح جلدهای نفیسی دارم که ارزش معنوی اش کمتر از خود کتاب نیست. اما در کتابخانه های نسل جدید کتاب هایی است که کارهای گرافیکی سطحی جلدشان جای هنر دست نقاشان ایرانی را گرفته است.

وی تأکید کرد: جامعه نشر ایران به جای غوغا سالاری عده ای که از جنس این جامعه نیستند و تلاش دارند زبان این جامعه باشند که البته چنین نخواهد شد، نیازمند امنیت روانی و اقتصادی است تا همه مشاغل وابسته اش از جمله نقاشان بتوانند خودشان را بازسازی کنند.   

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تا 20اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها