شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۲
لزوم نهادهای حامی ادبیات کودک

نشست تشکل های صنفی ونهادهای مدنی کتاب کودک و نوجوان عصر جمعه 12 اردیبهشت ماه به میزبانی سرای اهل قلم با حضورنمایندگانی از انجمن های فرهنگی ناشران، انجمن تصویرگران جوان و انجمن نویسندگان کشور در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در ابتدای این نشست مجید راستی عضو انجمن ناشران کشور ضمن تاکید بر این نکته که انجمن نویسندگان کودک و نوجوان قدیمی ترین انجمن های کشور است گفت: این انجمن از همان ابتدای امر به صورت مستقل فعالیت فرهنگی خود را آغاز کرد و تا به امروز هم برای تحقق اهداف فرهنگی خود به پیش می رود. 

وی در ادامه وظایف و اختیارات این انجمن را تشریح کرد و گفت: دفاع از حقوق ضایع شده اعضای انجمن و همچنین گرفتن مطالبات آن‌ها و ارتباط هر چه بیشتر با مخاطبان از جمله وظایف این انجمن در کشور است، اما از آنجایی که همه تشکل های فرهنگی در یک راستا قدم برمی دارند و آن هم تلاش برای ارائه کارهای فرهنگی در کشور است، این انجمن ها ارتباط تنگاتنگی که باید با هم داشته باشند را ندارند و باید برای تدوام همکاری و افزایش سطح فرهنگ جامعه بخصوص در بخش کودک و نوجوان، ناشران نویسندگان و تصویر گران را بهتر و بیشتر ببینند و در مقابل نیز تصویرگران و نویسندگان بتوانند خود را به خوبی به ناشران معرفی کنند و ناشران هم از آنها استقبال کنند. 

عضو انجمن ناشران کشور اظهار کرد: به جرات می توان گفت که انجمن ناشران یکی از اصلی ترین بنیانگذاران نمایشگاه کتاب طی سال‌های گذشته بوده است و از آنجایی که دنیای ذهنی ناشران با دنیای سیستم های اداری واقعا متفاوت است کارها بهتر انجام می شود. 

وی ادامه داد: در واقع این انجمن ها NGO هایی هستند که اگر تعریف دقیق و درستی از آنها داشته باشیم بسیاری از کج فهمی ها و نابه هنجاری های فرهنگی جامعه از بین خواهد رفت و حقوق عده ای به راحتی زیر پا گذاشته نخواهد شد. 

راستی بیان کرد: همه ما باید باور کنیم که این تشکل ها حق و حقوقی برای خود دارند و همه باید حقوق آنها را به رسمیت بشناسند و حال این سوال پیش می آید که چرا این انجمن ها که حق بزرگی برگردن ادبیات و فرهنگ کشور دارند در جاهای مختلف و در تصمیمات مهم فرهنگی کشور نادیده گرفته می شوند. 

قوانین شفاف برای همه
عیدالعظیم فریدون عضو انجمن نویسندگان کشور ، در ادامه این نشست به تشریح وظایف انجمن نویسندگان کودک پرداخت و گفت: انجمن نویسندگان کشور ازنویسندگان ، مترجمان و دست اندرکاران ادبیات کودک و نوجوان و تعداد محدودی محقق در این زمینه تشکیل شده است و از حدود 16 سال پیش فعالیت خود را با 30 نفر در ابتدا آغاز کرد و هم اکنون با 420نفر به فعالیت خود ادامه می دهد. 

وی در ادامه اظهار کرد: برگزاری نشست های مختلف از جمله نشست های قطعه خوانی، ادبیات نمایشی و آموزش نویسندگی و فعالیت‌ها ی مختلف فرهنگی و انجام گردهمایی های مختلف از جمله وظایف این تشکل فرهنگی در کشور است. 

فریدون دفاع از حقوق صنفی نویسندگان را جز وظایف و کارکردهای اصلی این انجمن دانست و یادآور شد: ما در این انجمن تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا قوانین شفاف،روشن و به طور یکسان برای همه اعمال شود . 

برآورده کردن نیازهای فرهنگی

علی هاشمی شهرکی، عضو انجمن تصویرگران جوان نیز در ادامه نشست گفت: انجمن تصویرگران کار خود را از سال 81 آغاز کرد و وظیفه اصلی خود را نظارت برکار تصویرگران کشور برای ارائه آثار بهتر و بیشتر از نظر کمی و کیفی و سروسامان دادن به اوضاع تصویرگران علی الخصوص تصویرگران حوزه کودک و نوجوان و برآورده ساختن نیاز های فرهنگی آنها قرار داد. 

وی ادامه داد: طی سالهای گذشته که از فعالیت این انجمن می گذرد یکی از مشکلات این انجمن اختلاف دو حوزه معاونت هنری و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با همدیگر در رابطه با این انجمن و زیر سوال بردن حق مسلم آن طی سالهای اخیر بوده است.

وی افزود:اگر رفتارمجموعه های فرهنگی کشور بنا بر دوستی،هم فکری و همکاری تعریف شود بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور حل خواهد شد و درصورتیکه حقوق هر یک از آنها بنا به هر دلیلی نادیده گرفته شود می توان این ضعف را فقط و فقط ناشی از ضعف فرهنگی کشور دانست و تا زمانی که این مشکلات در نهادهای فرهنگی کشور به چشم می خورد مشکلات فرهنگ جامعه حل نخواهد شد.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها