چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۵
داوران جشنواره شعر فجر در اتاق شیشه‌ای می‌نشینند

علی آبان، سخنگوی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از دو مرحله‌ای بودن داوری‌ها در این دوره از جشنواره خبر داد. وی همچنین گفت که به تعبیر دبیر جشنواره مراحل داوری‌ها در اتاق شیشه‌ای انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آبان گفت: داوری اولیه برای به نتیجه رسیدن سریع‌تر آثار در نظر گرفته شده است. ممکن است در بین شعرها آثاری وجود داشته باشند که صرفا به نیت شرکت در جشنواره شعر فرستاده شده‌اند و دارای مولفه‌های اصلی در سطح یک جشنواره نباشند. بنابراین در مرحله اول شاعرانی که نتوانند به مرحله بعدی صعود کنند، مشخص شده تا در تسریع داوری قدمی برداشته شود.

شاعر مجموعه شعر «ساعت نه و ربع به عقربه آویخته می‌شوم» افزود: داوری امسال نسبت به سال‌های پیش تفاوت‌هایی دارد و به تعبیر آقای کاکایی گویی این داوری‌ها در یک اتاق شیشه‌ای انجام می‌شود. وجه تمایز داوری‌ها آنجاست که شرکت‌کنندگان در جشنواره می‌توانند از طریق سایت جشنواره در جریان مسیر داوری خود قرار گیرند.

وی ادامه داد: شاعران می‌توانند با ورود و عضویت در سایت از امتیازات و نظرات ارایه شده مطلع شده و از نظر داوران درباره آثار خود و حتی نسبت به شعرهای دیگر آگاه شوند. بنابراین به نظر می‌رسد که بحث اعتراض یا تجدیدنظر برای شرکت‌کنندگان مطرح نخواهند شد. همچنین کاربران سایت که خود شاعرانند می‌توانند نظر خود را نسبت به آثار دیگر اعلام کنند.

شاعر مجموعه شعر «قرار ما روی پل ورسک» توضیح داد: ما بر این باوریم که وقتی پنج نفر در سطح بالایی در سرودن شعر قرار دارند، هر کدام دارای جهانی مختص به خودشانند. بنابراین رتبه‌بندی شاید چندان منطقی و اصولی نباشد. تصمیم کمیته عملی بر این شد که اعلام برگزیدگان جایگزین رتبه‌بندی آثار مورد تایید داوران شود.

وی درباره امتیازاتی که به برگزیدگان این دوره از جشنواره تعلق می‌گیرد، گفت: یکی از انتقاداتی که برگزیدگان سال‌های قبل به جشنواره داشتند این بود که وقتی شاعرانی برگزیده می‌شوند، چرا به حال خودشان رها می شوند و بعد از جشنواره دیگر کسی سراغی از آنان نمی‌گیرد. یکی از امتیازاتی جشنواره هشتم پی‌گیری فعالیت شاعران جوان است. بنا داریم در جشنواره امسال بعد از برگزیده شدن این عده آثارشان به نقد گذاشته و امتیازات برون مرزی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

آبان درباره ویژگی‌های رقابتی بخش کتاب جشنواره شعر نیز اضاقه کرد: ملاک‌های داوری در بخش کتاب از منظر شعریت کلام بالا بوده است. یکی از معیارها این است که آثار برگزیده زبانی قابل‌اعتنا داشته باشند. داوران در این بخش همچنین به ویژگی‌های دیگری چون نو‌گویی، ارتباط با مخاطب، خلاقیت‌های فردی شاعر نیز توجه خاص خواهند داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها