چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۸
انتشار نوروزی«جهان کتاب» با نقدی از فرید قاسمی درباره روزنامه‌نگار صداپیشه

شماره نوروزی «جهان کتاب» همراه با نقد سید فرید قاسمی بر کتاب «روزنامه‌نگار صداپیشه، جُنگِ نوشته‌های علی کسمایی» و مطالبی از پرویز دوائی و عبدالحسین آذرنگ منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آغازگر آخرین شماره سال 1392 جهان کتاب، مقاله‌ای به مناسبت نوروز از جلیل دوستخواه است. این نوشته، آیین کهن استقبال از بهار را «نگینی درخشان بر دیهیمِ جشن‌های ایرانی» و «نماد همدلی و همزبانی همه ایرانیان و ایرانی‌فرهنگان» جهان می‌شمارد: «نوروز و آیین‌های کهن‌بُنیاد آن، همه اسطوره و آرمان و فرهنگ و تاریخ و ادب ِ هزاران ساله ایرانیان را یک جا در خود فراهم آورده است و سالی یک بار آنان را در پیوند و پیمان رازآمیز فرهنگی‌شان به سرآغاز ِ سرآغازها و سرچشمه سرچشمه‌ها می‌برد تا تن و جان در آب ِ پاکی و راستی بشویند و پیمان نو کنند که همواره ایرانی و نیک اندیشه و نیک گفتار و نیک کردار و نوخواه و نوجو و نوگردان بمانند و تا هستند، آزاده و سرافراز و پویا و کوشا باشند.»

«به خاطر باران...» به قلم پرویز دوائی، نامه‌ای دیگر از مجموعه «نامه‌های پراگ» وی است. بخش اول از مقاله عبدالحسین آذرنگ با عنوان «ویرایش، عرصه بی‌تشکل و بدون انسجام» نیز در پی می‌آید که به مسایل گوناگون ویرایش در ایران می‌پردازد.

کامیار عابدی به مناسبت صدمین سال تولد دکتر پرویز ناتل خانلری مقاله‌ای با نام «پرویز ناتل‌خانلریِ شاعر» نوشته که به این وجه خاص از شخصیت و کارنامه ادبی وی اختصاص دارد. «گامایون و کارنامه پربارش» از مجید رهبانی، نوشته‌ای درباره یک مترجم پُرکار اما ناشناخته است. در این مقاله ضمن توجه به پیشینه ورود کتاب‌های چاپ شوروی به ایران و موضوع‌های این آثار و مترجمان آنها، شرحی کوتاه از زندگی پرماجرای «گامایون» نیز گنجانده شده است.

در بخش معرفی و نقد کتاب‌ها، از جمله این عناوین مورد بررسی قرار گرفته‌اند: انسانیت، جاناتان گلاور/ نوشته فرخ امیرفریار؛ یادداشت‌های شاهنامه، جلال خالقی مطلق/ از سجاد آیدنلو؛ روزنامه‌نگار صداپیشه، جُنگِ نوشته‌های علی کسمایی/ نوشته سید فرید قاسمی؛ چند قطره خون برای آزادی، گردآوری مظفر نامدار/میثم غلامپور؛ حدیث نفس(ج2)، حسن کامشاد/ از هادی میرزانژاد موحد؛ «یادداشت‌های سفر اصفهان»، علی جواهرکلام/ از زهره روحی؛ تاریخ اردبیل در عهد قاجار، صیاد نوری/ نوشته داریوش به‌آذین؛ چوتاشی در مازندران، مصطفی رستمی/ از رجبعلی مختارپور؛ به گرمسیر، هرمز علی‌پور/ از امین فقیری؛ یادگیری برای زیستن، لوک فری/ جاوید سرایی؛ نلسون ماندلا: یک زندگی‌نامه، مارتین مردیت/ ترجمه قدرت‌الله مهتدی؛ دوست اس.اس سلین/ ترجمه نازلی صولت قشقایی.

دو گفت‌وگو با فیلیپ راث و جویس کرول اوتس با عنوان «هزار آمریکا» با ترجمه یاسمن مَنو در پی می‌آید. سپس زری نعیمی در صفحه «هزار و یک داستان»، به بررسی 10 کتاب از ادبیات معاصر ایران می‌پردازد که «آذر، شهدخت، پروین و دیگران» اثر مرجان شیرمحمدی؛ « اوج و موج» اثر صدف راه‌خدا، «جوانی» اثر عباس پژمان، «خوف» اثر شیوا ارسطویی، «عاشقانه مارها» اثر غلامرضا رضایی، «لالمونی» اثر جواد ماه‌زاده، «ما در عکس‌ها زندگی می‌کنیم» اثر پری‌ناز رئیسی و «نوروز آقای اسدی» اثر محمد کلباسی برخی از این آثار هستند.

در این شماره، صفحه شعر جهان کتاب بار دیگر گشوده می‌شود. سایه اقتصادی‌نیا عهده‌دار این صفحه است که نام آن «وقت شعر» است. در این شماره، این دفترها بررسی شده‌اند: «با دست‌هایم راه می‌روم» سروده اسماء شریف‌زاده، «بنی‌آدم» سروده هیوا مسیح، «دهان تسلّی» اثر منصور اوجی، «رسم هندسی مالیخولیا» سروده سهراب رحیمی، «کودکی و تماشای زمین» سروده اسماعیل خلج، «نام‌مان در هوا سرگردان است» سروده عادل بیابانگرد جوان.

در ادامه معرفی کوتاه 10 کتاب و یادی از درگذشتگان آمده است. فرخ امیرفریار نیز در نوشته‌ای با عنوان «روزنامه‌نگارِگریزان از روزمرّگی» یاد علیرضا فرهمند را گرامی داشته است. دو بخش‌ ثابت مجله، یعنی «تازه‌های بازار کتاب» از فرخ امیرفریار و صفحه طنز «کافه کلّه‌قند» از فاضل ترکمن در این شماره نیز گنجانده شده است.

پایان‌بخش این شماره جهان کتاب، بخش ویژه ادبیات کودک و نوجوان است که به کوشش عباس تربُن و با همکاری فرشته سلیمانی و شادی خوشکار تهیه شده است.

جهان کتاب در 88 صفحه با قیمت هفت هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان به کتاب و مطالعه قرار گرفته است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها