چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰
«بازنمایی مسلمانان و ایران در وبلاگ‌های خبری آمریکا» در یک کتاب

کتاب «بازنمایی مسلمانان و ایران در وبلاگ‌های خبری آمریکا» تالیف علی حاجی‌محمدی به مطالعه و تحلیل چنین محیط‌هایی برای شناخت سیاست، بازنمایی و سیاستگذاری فعال می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «بازنمایی مسلمانان و ایران در وبلاگ‌های خبری آمریکا» در شش فصل با عناوین«کلیات»، «پیشینه»، «چارچوب مفهومی و نظری»، «روش شناسی»، «بررسی یافته‌ها» و «جمع بندی» تنظیم شده است. 

امروزه در جامعه آمریکا وبلاگ‌ها تبدیل به منابع اصلی خبر برای شهروندان شده‌اند و بهتر از هر گفتمان دیگری امکان شکل‌گیری گفتمان عمومی پیرامون یک مساله خاص را فراهم می‌سازند. بنا به اهمیت وبلاگ‌ها نویسنده به سراغ این سوژه رفته است. 

«کلیات» به عنوان فصل نخست در بیان هدف نویسنده در ضرورت بررسی وبلاگ‌ها نوشته است: «مطالعه عناصر تعیین‌کننده چارچوب بازنمایی ایران و کلیشه‌های شرق‌شناسی مسلمانان (و در عین حال ایرانیان) در گفتمان عمومی وبلاگ‌های آمریکا ضروری و مهم است.» 

در بازنمایی وبلاگ‌های ایران و مسلمانان در فصل دوم با عنوان «پیشینه» به جست‌وجو در تحقیقات ادوارد سعید، گورهام، مرسکین، هارب، بیسایسو، دینا ابراهیم، مایدول اسلام و کارشناسان دیگر می‌پردازد. 

فصل سوم «چارچوب مفهومی و نظری» در پنج بخش با عنوان‌های «مقدم»، «چارچوب نظری»، «چارچوب‌ها و نظریه چارچوب بندی»، «نظریه نقد و بلاغی» و «ترسیم مدل نظری» مدنظر نویسنده قرار گرفته است. 

«روش‌شناسی» با رویکرد روش‌شناختی موضوع  فصل چهارم است که به نظریه‌های پژوهشگران و محققان اشاره می‌کند و در صدد است تا با تامل در این نظریه‌ها به روش بهتری در پژوهش مورد نظر برسد. 

در بخش شیوه نمونه‌گیری و تعداد نمونه می‌خوانیم: «وبلاگ‌های خبری انگلیسی زبان آمریکا در سال 2010 جامعه مورد تحقیق این مطالعه را تشکیل می‌دهند تا نظرات جدید و نوینی از دیدگاه شرق‌شناسی از مسلمانان ایران و نحوه بازنمایی در این وبلاگ‌ها را روشن سازد.» 

تحلیل مطالب در دو بخش «پست‌های مربوط به بازنمایی ایران در متن‌های برگزیده» و دیگری «کلیشه‌های شرق شناسی متن و فورم» محتوای فصل پنجم را در برمی‌گیرد.
بخش «پست‌های مربوط به بازنمایی ایران در متن های برگزیده» در چارچوب‌ وبلاگ‌های برگزیده اشاره به آماری دارد که چارچوب سیاسی 42 درصد از محتوای وبلاگ‌ها را تشکیل می‌دهند، به عبارت دیگر وبلاگ‌های آمریکایی‌ اخبار مربوط به ایران را بیشتر به حوزه سیاسی اختصاص داده‌اند. 

صفحات پایانی فصل ششم در اهمیت «نتایج» به یافته‌های پژوهش از وبلاگ‌ها می‌پردازد، در این بخش می‌خوانیم: «وبلاگ‌های خبری در آمریکا بیش از هر مورد دیگری می‌تواند حامل ارزش‌ها و ایده‌ها درباره ایران و مسلمانان باشد زیرا برگرفته از گفتمان عمومی آمریکاست.»
کتاب «بازنمایی مسلمانان و ایران در وبلاگ‌های خبری آمریکا» در 168 صفحه و به بهای سه‌هزار و 500 تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفت./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها