به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کشف حجاب در ايران دوره پهلوي اول اقدامي بود که نه تنها وضعيت زنان را تغيير داد بلکه جامعه را نيز عميقاً دگرگون کرد. اجراي اين سياست هفت سال طول کشيد.
کتاب حاضر، به بازخواني و نقد و تحليل اين واقعه از زواياي جديد اختصاص دارد. نگارنده تلاش کرده تا با بهرهبردن از اسناد مختلف ابهامات، اشتباهات، پيشفرضها و داوريهاي موجود درباره کشف حجاب را مورد مطالعه قرار دهد و همچنین به بازسازی واقعبینانه و همچنین دیدگاه فاعلیت زنان در آن و رابطه تاریخ و عکس بپردازد.
آنچه در اين پژوهش مورد اهميت است، نخست سياستهاي عملي درباره کشف حجاب است، دوم بازتابها و تاثيرات آن در داخل و خارج و در نهايت، روايتها و بازنماييهايي است که با ديد منفي و مثبت از اين واقعه به ثبت رسيده است.
این کتاب در شش فصل با عناوین «پسزمینه مشروعیت اضطراری»، «واقعه کشف حجاب»، «حذف فاعلیت زنان و بحران مشروعیت»، «مساله حجاب در ترکیه و آسیای مرکزی»، «حجاب و کشف حجاب از چشم غربی» و «تاریکنگاری، بازنمایی کشف حجاب» تنظیم شده است.
فاطمه صادقی در این کتاب سعی میکند از داوریهای یکسویه فاصله بگیرد و در عین حال ریشهها و تحلیل درستی در اینباره به خواننده ارایه دهد. او حتی در بررسی انگیزهها و ایده اولیه این ماجرا هم سعی کرده است روایتهای مختلف را بررسی کند، برخلاف تصور عمومی که رضاشاه بعد از دیدار با آتاتورک و سفر به ترکیه یک شبه قزاقها را روانه کرد تا حجاب و روبنده از سر و صورت زنان بکشند، عناصر دیگر دخیل در این تصمیمگیریها را هم مطرح و بررسی کرده است.
چاپ نخست کتاب «كشف حجاب: بازخواني يك مداخله مدرن» تالیف فاطمه صادقیگیوی، در 106 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای چهارهزار و 900 تومان از سوی انتشارات نگاه معاصر چاپ و روانه بازار نشر شده است._
دوشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵
نظر شما