بیات به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب «طراحی در معنای هنر» یک اثر تئوریک مهم است که نسخه اصلی آن در سال 1960 منتشر شد، اما مطالب و مباحث کتاب همچنان تازگی خود را حفظ کردهاند.
وی افزود: نویسنده این کتاب برونو موناری یک طراح – مولف مشهور ایتالیایی است. طراح – مولف به هنرمندان طراحی اطلاق میشود که صاحب تئوری طراحی نیز هستند. این کتاب پیشتر با ترجمه پاینده شاهنده با عنوان «هنر به مثابه پیشه» به فارسی منتشر شد، اما دیگر نیز هرگز تجدید چاپ نشد.
بیات در ادامه با اشاره به جایگاه کتاب موناری در نظام آموزش آکادمیک ایران، گفت: در زمان دانشجویی این کتاب بسیار به کمک ما آمد؛ البته ترجمه پیشین این کتاب در برخی از موارد بسیار مبهم بود و در نهایت توانستیم متن انگلیسی آن را پیدا کرده و استفاده کنیم. همچنین بسیاری از استادان حوزه طراحی نیز این کتاب را به عنوان مرجع به دانشجویان خود معرفی میکنند.
این مترجم همچنین اظهار کرد: من از زمان شروع تدریسم در دانشگاه نیز این کتاب را به عنوان مهمترین منبع به دانشجویان معرفی میکردم. بر این اساس گروه علمی «چهارباغ» پیشنهاد انتشار یک دانشنامه طراحی در چند مجلد که تمامی مفاهیم و زیرمجموعههای طراحی و طراحی صنعتی را دربر بگیرد، ارایه کرد.
بیات در پایان با اشاره به کمبود منابع تئوریک در حوزه طراحی گفت: با وجود استقبال بسیار دانشجویان از رشتههای طراحی و طراحی صنعتی، متاسفانه کتابهای آموزشی اندکی در این حوزه منتشر شده و دانشجویان این رشتهها از این منظر مشکلات بسیاری دارند. مجموعه «دانشنامه طراحی» نیز برای پاسخ به نیاز علمی دانشجویان، با وسواس بسیار در انتخاب کتاب، چه تالیف و چه ترجمه، منتشر میشود.
«طراحی در معنای هنر» نوشته برونو موناری و ترجمه آزاده بیات و شادی عظیمی و ویراستاری گروه علمی فصلنامه چهارباغ، با شمارگان هزار نسخه، 240 صفحه و بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات کتاب وارش، روانه کتابفروشیها شده است.
این کتاب نخستین اثر از مجموعه «دانشنامه طراحی» است که با نظارت گروه علمی چهارباغ به سرپرستی آیدین مهدیزاده تهرانی منتشر میشود.
پیشتر از برونو موناری کتاب «طراحی و ارتباطات بصری» نیز با ترجمه پاینده شاهنده منتشر شده بود.
آزاده بیات دارای مدرک کارشناسی ارشد طراحی صنعتی است و اکنون به عنوان مدرس، محقق، مترجم و ویراستار تخصصی حوزههای طراحی و طراحی صنعتی، مشغول به فعالیت است.
نظر شما